Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Sdílené auto se sousedy. Obyvatelé domu mají v garážích společný Renault Clio

Naše téma
Petr Vaňous | 03.12.2023
První projekt svého druhu v České republice spojil developera s firmou nabízející sdílená auta. | foto: Deník/Petr Vaňous
K novému bytu také sdílené auto v garáži. Obyvatele domu Cihlovka 2 v hradecké čtvrti Kukleny si jako první v České republice budou moci vyzkoušet, jaké to je sdílet automobil společně se všemi sousedy. Developer bytového domu se spojil se společností, nabízející službu sdíleného vozidla. V místní podzemní garáži tak bude hybridní Renault Clio, který bude k dispozici obyvatelům domu.
Pokud si bude chtít někdo z obyvatel Cihlovky sdílené auto vypůjčit, postačí mu k tomu registrace v aplikaci na chytrém telefonu či tabletu. Potřeba není ani peněžitá kauce. Lidé budou moci Renault Clio využívat za ceny odpovídající nejúspornější kategorii Economy standardního ceníku.

V tomto domě budou mít obyvatelé sdílené auto:

Rezervace bude stát nejvýše 59 korun za hodinu a sedm korun za ujetý kilometr, přičemž cena zahrnuje i palivo, pojištění, dálniční známku či DPH. Zároveň platí, že při delších rezervacích a cestách se ceny ještě snižují.

Důvodem také novinky je nejen nabídnout obyvatelům alternativu k vlastní osobní automobilové dopravě, ale developer by rád také odlehčil přetížené dopravě na Pražské třídě ve čtvrti Kukleny, která úzce sousedí s Cihlovkou.

Sdílené auto jako organická součást nového developmentu je v tuzemských poměrech velmi inovativní krok, který pomůže novým obyvatelům i širšímu okolí. Ať už budou lidé potřebovat auto pravidelně nebo nenadále, budou k němu mít přístup nonstop, přitom ho nemusí vlastnit. V širším kontextu pak mohou sdílená auta pomoct vyřešit i problém s parkovacími místy a parkovacími koeficienty u nové výstavby,“ uvedl ředitel carsharingu Autonapůl Michal Šimoník.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů