Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Arnie Schwarzenegger má nového Hummera. S překvapením pod kapotou

Naše téma
Daniel Fuglevič | 21.09.2017
další 3 fotky
Arnold Schwarzenegger a jeho nový elektrický Hummer H1. | foto: Kreisel Electric
Hvězda akčních filmů a bývalý guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger má k původně armádnímu vozidlu Humvee už dávno vřelý vztah, což je známá věc. Dokonce se prý právě díky jeho nápadu zrodila i civilní verze Hummer H1.
A Arnie ji samozřejmě vlastnil. Jenže teď slavný herec a bývalý politik hledí na svět mnohem ekologičtějším pohledem, i proto si ostatně už dříve u rakouské firmy Kreisel Electric nechal upravit svůj Mercedes třídy G na elektrický pohon. Není divu, že stejnou proměnou nyní prošel právě i Hummer H1.

Díky tomu se zrodil úplně první elektrický Hummer H1 na světě. Vozidlo je prozatím ve fázi prototypu, ale už nyní představuje velmi zajímavé schopnosti.

Nekompromisní terénní nadání je zde pořád, zmizel však naftový osmiválec a nahradily ho dva elektromotory, které pohání každou z náprav. Kombinovaný výkon je 490 koní (360 kW) a kapacita baterií 100 kWh, díky čemuž je tento 3,3tunový macek schopný ujet na jedno nabití kolem 300 km a rozjet se až na 120 km/h.

Kreisel Electric zmiňuje, že elektrický Hummer plánuje vyrábět pouze malosériově pro případné zákazníky, jako je třeba zrovna Arnie. Ten byl mimochodem z nové hračky nadšený. „Nejdřív mi Kreisel Electric elektrifikoval moji třídu G a teď dokonce i Hummer. Jestli budou takto pokračovat dále, za chvíli budu moci létat do Los Angeles v elektrickém letadle,“ radoval se.

Pro firmu se jedná o velký krok také z důvodu, že v rámci uvedení novinky spouštějí novou výrobní linku, kde budou vyvíjeny nové prototypy a rozjede se zde automatizovaná výroba baterií.

Na kolik by elektrifikovaný Hummer H1 případné další zájemce vyšel, to prozatím nebylo zmíněno.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů