Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hledáte netradiční a pohodlný kombík? Tento Citroën DS Break je zrovna na prodej

Naše téma
Dominik Valášek | 21.09.2017
dalších 18 fotek
Citroen DS 20 Wagon. | foto: Oldenzaal Classics
Zeptáte-li se kohokoliv, které francouzské auto je historicky nejvýznamnější, nejeden dotázaný vám pravděpodobně odpoví, že se jedná o „bohyni“, tedy Citroën DS. Elegantní auto s legendárně komfortním podvozkem teď může být vaše, a to dokonce v nepříliš obvyklé kombi variantě.
Vůz, který je momentálně na prodej v Nizozemsku v aukční síň Bring A Trailer, pochází z roku 1969 a jeho plné označení zní DS 20 Break. Prapůvodně byl prodán v rodné Francii, ovšem odtud se dostal k druhému majiteli do Nizozemska. Právě zde se stále nachází u svého celkově čtvrtého majitele, který mu také dopřál jedenáctiměsíční renovaci.

Vůz byl nalakován do svých původních odstínů krémové a šedé barvy, dostalo se mu nového elektronického zapalování, ale také kompletní repase hydropneumatického podvozku. Právě podvozek, který francouzskému opulentnímu kombi propůjčuje tu správnou plavnost, je dost možná nejlepším prvkem celého auta.

Exteriér byl dále osazen repasovanými chromovanými nárazníky, novými kryty světel, plnými patnáctipalcovými koly a spoustou dalších drobností, aby bylo auto jako nové. V roce 2006 prošel renovací také interiér v modré barvě, jehož palubní deska byla nalakována do stejných barev jako karoserie.

O pohon se stará benzínový čtyřválcový dvoulitr, napojený na čtyřstupňovou převodovku s řazením pod pod klasickým jednoramenným volantem.

Tento úžasný kus francouzské historie tedy není daleko, je ve skvělém stavu a cena – zejména potom unikátní kombi verze – už zřejmě jenom poroste. Do konce aukce zbývá ještě 5 dní a zatím se nenašlo mnoho přihazujících, aktuální nabídka činí poměrně skromných 6500 dolarů (148 500 korun). Vyvstává však otázka, na kolik se finální částka vyšplhá.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů