Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Stovka za dvě sekundy? Tesla Roadster bude rychlejší, slibuje testovací pilot

Naše téma
Daniel Fuglevič | 27.06.2018
dalších 15 fotek
Tesla Roadster. | foto: Tesla
Když Tesla minulý rok na podzim zveřejnila informace o nové generaci svého Roadsteru, jeho udávané zrychlení na stovku okolo dvou sekund znělo naprosto neuvěřitelně. Testovací pilot Tesly však nyní v jednom rozhovoru prozradil, že tyto hodnoty jsou vlastně ještě docela umírněné.
Akcelerace z nuly na 96 km/h (60 mph) za pouhých 1,9 sekundy, na 160 km/h (100 mph) za 4,2 sekundy, sprint na čtvrt míle za 8,9 sekundy a maximální rychlost přes 400 km/h. To všechno s dojezdem až 1000 km na jedno nabití. Takto zní oficiálně „slíbené“ schopnosti dosud ještě vyvíjené Tesly Roadster.

Emile Bouret, jeden z testovacích pilotů Tesly, se ovšem nyní v pořadu na YouTube kanálu VINwiki rozpovídal o skutečných schopnostech Roadsteru. A jeho dojmy a zkušenosti z testování nového Roadsteru částečně odkrývají pravdu za výše zmíněnými hodnotami.

„Vím, že ohledně zveřejněných hodnot panuje vlna skeptiky. Aniž bych se ovšem dostal do problémů, mohu bez problémů říct, že toto jsou pravdivá čísla,“ prozradil Bouret. „Nejde o teoretické odhady. Nejde o výpočty. Tyto hodnoty jsme opravdu naměřili. A možná bych to neměl říkat, ale ve skutečnosti jsou to ještě docela konzervativní hodnoty. To auto bude naprostá zbraň,“ dodal.

Podobná prohlášení musíte brát pochopitelně s nadhledem. Testovací pilot Tesly přece jen nemůže o vysoce očekávaném autě mluvit jinak než v superlativech. Bouret se měl přitom dostat do problémů s nadřízenými, když během ukázky prototypu minulý rok zveřejnil na svůj Instagram video ukazující drtivé zrychlení nového Roadsteru.

Otázkou však stále zůstává, zda Tesla stihne své udávané datum zveřejnění produkční verze Roadsteru v roce 2020. V poslední době totiž kroky americké automobilky nevycházejí zrovna podle plánu. Finančně si výrobce zatím nepolepšil, produkce „dostupného“ Modelu 3 stále nejede na sto procent a ke všemu není jasné, kde budou další nové modely Tesly včetně Roadsteru vznikat, jelikož automobilce zoufale chybí výrobní prostory.

Část o Tesle začíná ve čtvrté minutě videa.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů