Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle Lamborghini se po nehodě rozpůlilo. A je to vlastně dobře, víte proč?

Naše téma
Daniel Fuglevič | 01.05.2018
Lamborghini Huracán. | foto: Fairfax Fire/Rescue
Hodně ošklivou nehodu zažil jistý řidič Lamborghini Huracán z amerického okresu Fairfax County ve Virginii. Muž narazil do sloupu osvětlení tak tvrdě, že svůj italský supersport doslova rozpůlil vedví.  
Nehodu zatím vyšetřuje policie, nicméně je velice pravděpodobné, že majitel Huracánu se po silnicích v Severní Virginii pohyboval opravdu závratnými rychlostmi. K přepůlení Lamborghini na dvě půlky totiž většinou nedochází následkem lehkého ťukance.

Řidič prý ztratil kontrolu nad vozem a ve smyku putoval přímo vstříc sloupu osvětlení. Do něj auto narazilo opravdu silně, až se zadní část rámu s desetiválcem kompletně oddělila od zbytku vozu.

U těžkých nehod supersportů ovšem není překvapením, že se zadní část s motorem oddělí od kabiny vozu. Šasi a rámy jsou za tímto účelem navrhovány a při deformaci prostřední části vozu se motorová část, nejčastěji náchylná k požáru, z bezpečnostních důvodů utrhne od kabiny.  

Což bylo případem i u této nehody. Motor opravdu začal hořet a na místo tak byli přivoláni hasiči, kteří situaci uvedli pod kontrolu. Řidič si z této hrozivě vypadající bouračky odnesl jen pár lehkých poranění a byl ošetřen přímo na místě. Svou noční jízdou naštěstí neohrozil na životě nikoho okolo.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů