Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Honička policistů s feťákem v kradeném autě skončila nárazem do vozu s dětmi

Naše téma
Daniel Fuglevič | 03.10.2017
Pronásledování řidiče. | foto: Policie ČR
/VIDEO/ V Praze se o víkendu rozjela velmi nebezpečná honička policejní hlídky a řidiče pod vlivem návykových látek. Několikaminutové pronásledování bohužel skončilo až nehodou, ve které hrálo roli auto s dětmi na palubě.
Drogy a nebezpečná jízda však nebyla jediným proviněním muže za volantem stříbrného Renaultu Laguna. Auto bylo totiž kradené. Právě tato skutečnost zaujala policejní hlídku, která si proklepla registrační značky vozu a jala se ho sledovat.

Řidič ale zřejmě tušil, že jej policie sleduje, a křižovatku ulic K Žižkovu a Spojovací rázem prosvištěl na červenou, přičemž ohrozil řidiče z vedlejšího směru.

Honička trvala jen pár minut, než auto narazilo zezadu do vozidla u křižovatky s ulicí Čuprova. Řidič se společně s pasažérkou pokusili z auta utéct. Policie ale dvojici záhy chytila.

Řidič měl zákaz řízení
Aby toho nebylo málo, ke zmíněné jízdě v kradeném autě a pod vlivem drog, přesněji amfetaminů, měl řidič už dříve soudem zakázáno řízení do roku 2030. Vozidlo, které naboural, navíc mělo na palubě malé děti. Těm se ale naštěstí nic nestalo.    

Muž nakonec skončil na policejním oddělení a je obviněný z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření úředního rozhodnutí a vykázání. Kromě toho musí vysvětlit, jak přesně přišel ke kradenému vozidlu. V případě odsouzení mu hrozí tříletý pobyt za mřížemi.

Na průběh honičky se můžete podívat niže.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů