Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Mégane RS ve verzi posílil na 300 koní

Naše téma
Radek Pecák | 19.07.2018
dalších 5 fotek
Auto nabízí skvělé zážitky i na okruhu | foto: Renault
Renault postupuje při uvádění jednotlivých verzí svého "hot hatche" podle osvědčeného scénáře
I v případě nejvyššího, třetího stupně, z verzí nové generace Renaultu Mégane RS zůstane pro zákazníky možnost volby manuální převodovky. To je, společně s informací o maximálním výkonu, který posílil až na 300 koní, hlavní pozitivní zpráva o této novince.

Zásluhu na přídělu dalších dvaceti koňských sil má především nové turbodmychadlo, a rovněž jiný výfuk. Objem čtyřválcového motoru totiž zůstal na úrovni 1,8 litru. Pro manuální a dvouspojkovou převodovku se liší hodnoty maximálního točivého momentu. Automat dovoluje využití 420 Nm, manuál má maximum o 20 Nm níže. Maximální rychlost je omezena na hodnotě 260 kilometrů v hodině, zrychlení z nuly na stovku trvá 5,7 sekundy.

Podvozek vozu vychází ze střední verze, která má označení Cup. To znamená, že oproti základnímu provedení Sport má o 25 procent tužší tlumiče a na přední nápravě mechanický samosvorný diferenciál. Řidiči i zde budou moci využívat přednosti systému natáčení kol zadní nápravy s tradičním označením 4Control. Zapracovalo se na snížení hmotnostni neodpružených hmot. Konkrétně jsou použity o dva kilogramy lehčí disky kol a o 1,8 kilogramu lehčí brzdové kotouče. Jejich průměr vpředu je 355 milimetrů. Renault na tuto verzi nechává nasadit pro okruhové využití vhodnější pneumatiky. Vybrány byly pláště Bridgestone Potenza S001.

Uvnitř jsou skořepinové sedačky, jejichž ukotvení se nachází o dva centimetry níže. Jinak se nic zásadního nezměnilo.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů