Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Jak rychle se nový Mégane R.S. dostane na maximálku? Není to nic úžasného

Naše téma
Daniel Fuglevič | 23.05.2018
dalších 27 fotek
Renault Mégane R.S. | foto: Renault
Moderní ostré hatchbacky jsou stále výkonnější a rychlejší, takže se neztratí ani v rychlém pruhu na německém autobahnu. YouTube kanál AutoTopNL právě na dálnici bez rychlostního limitu vytáhl nejnovější Renault Mégane R.S. a zjistil, že v disciplíně co nejrychlejšího dosažení maximální rychlosti francouzský hot hatch na konkurenci docela ztrácí.
Pochopitelně můžete namítnout, že atakování maximální rychlosti není u ostrých hatchbacků nejdůležitější schopností. Což je zcela samozřejmé. Záběry na budíky Méganu R.S. při akceleraci z nuly na maximálních 255 km/h nám ale spolehlivě ukazují, v jaké chvíli už přeplňovanému 1,8litrovému čtyřválci o 280 koních (206 kW) dochází dech.

S pomocí systému kontroly startu (launch control) dosáhl Renault hranice 100 km/h za „papírových“ 5,8 sekundy, což je hezké číslo, jakmile už však začala rychlost stoupat přes 200 km/h, zrychlování k maximálce bylo stále pomalejší.

Na 225 km/h byl Mégane R.S. za asi 37 vteřin, jenže konečně „dotlačení“ na 255 km/h trvalo francouzskému hot hatchi dalších 43 sekund (při druhém pokusu). Tady už motor očividně rychlé tempo nezvládal.

Jen pro srovnání, Honda Civic Type R s výkonnějším přeplňovaným dvoulitrem o výkonu 320 koní (235 kW) zvládá tuhle disciplínu o mnoho lépe. Zatímco z klidu na 225 km/h zrychlil Civic za asi 25 vteřin, odtud pak nadále akceleroval na 255 km/h za 19 vteřin.

Sečteno podtrženo, Méganu R.S. trvalo při testu AutoTopNL na německé dálnici zrychlení z klidu na 255 km/h za nikterak úžasnou 1 minutu a 20 vteřin, zatímco Civicu Type R tento sprint trval pouhých 44 vteřin.

Nejde sice o vědecky a telemetrií ověřená čísla, ale v reálném světě je takové porovnání přinejmenším zajímavé. Nizozemský YouTube kanál pak proti Civicu Type R postavil i o dost výkonnější Ford Focus RS s 350 koňmi (257 kW) a pohonem všech kol. Na srovnání akcelerací se můžete podívat níže.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů