Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Prototyp roadsteru Ford GT se bude dražit. Levný určitě nebude

Naše téma
Radek Pecák | 27.12.2018
Ford GT roadster v aukci | foto: Mecum
Na světě existují pouze dva dochované kusy tohoto vozu. Tento je navíc ve skvostném stavu.
V dobré společnosti bude při blížící se dražbě aukčního domu v americkém městě Kissimmee Mecum Ford GT Prototype Roadster.

O nové majitele se tu totiž budou ucházet například i Ferrari La Ferrari kupé či Aperta. Určitě v podobných miliónových sumách se ale bude pohybovat i zmíněný dražený Ford GT Roadster.

Jedná se totiž o závodní prototyp z roku 1965, kterých vzniklo pouze pět. Jeden z nich se dokonce účastnil i slavné čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans, ovšem do cíle se kvůli poruše převodovky už po jedenácti odjetých kolech nedostal.

V roce 1968 byl tento závodní vůz "penzionován" a koupil ho hollywwodský kaskadér Dean Jeffries. V roce 2013 ho pak získala společnost Dana Mecum a díky ní prošel kompletní renovací.

Cena, za kterou bude nabízen, sice nebyla zveřejněna, ale dá se předpokládat, že bude vysoká. Je to totiž v současnosti také jeden z nejranějších existujícících Fordů GT. Tento vůz, jak známo, vznikl natruc Ferrari poté, co slavný Enzo odmítl nabídku Fordu na koupi své společnosti. Ford se tedy rozhodl postavit vlastní závodní vůz a po dvou neúspěšných pokusech v Le Mans nakonec tento závod dokázal opakovaně vyhrát.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů