Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Přehled nových SUV pro rok 2021: Činit se budou například Opel a Toyota

Naše téma
Radek Pecák | 28.12.2020
dalších 16 fotek
Nabídka se bude rozšiřovat zejména v oblasti malých SUV | foto: Toyota
Oslovili jsme představitele jednotlivých automobilových značek působících na tuzemském trhu a zjistili, jaké novinky chystají na rok 2021. Přinášíme je přehledně v abecedním pořadí:
Automobily typu SUV zůstanou bezpochyby i v roce 2021 nejžádanějším typem osobních automobilů. Přesto se také v tomto segmentu chystají změny. Například v roce 2021 mírně ochabne v oblasti SUV modelů aktivita německých prémiových značek Audi, BMW a Mercedes-Benz. Rovněž se představí několik SUV, která už budou výhradně poháněna pouze elektrickou energií. Objeví se také několik nejmenších "esuveček" v modelové řadě některých automobilek.

Na ty již odtajněné se můžete podívat do naší fotogalerie.

Audi - Ve druhém čtvrtletí by automobilka se čtyřmi propojenými kruhy ve svém logu měla přestavit kompaktní elektrické SUV s označením Q4 e-tron. Podle našich zdrojů budou k dispozici dvě karosářské verze. Po té s klasicky tvarovou karosérií se dostaví i Sportback.

Dacia - Tato značka toho na rok 2021 chystá opravdu dost. V kategorii SUV dojde na modernizaci současné - druhé generace modelu Duster.

Ford - Na příští rok si pro evropské zákazníky připravil hybridní verzi oblíbeného středního SUV KUga a pak sportovní elektrické SUV Mustang Mach-e. To ale začne být fakticky k mání až v posledních měsících roku.

Jeep - Tato americká značka uvede během příštího roku modernizované menší SUV Compass, stejně jako novou generaci Grand Cherokee. Příznivce offroadových vozů by měl zaujmout pick-up odvozený od Wrangleru. Jeho jméno je Gladiator. Tento vůz přijde do Česka na přelomu prvního a druhého čtvrtletí.

Honda - již brzy po Novém roce tato japonská automobilka představí modernizované provedení CR-V.

Hyundai - Novinkou, která zatím ještě nebyla odtajněna, ale přesto na trh vstoupí již na jaře, je malé SUV Bayon. Odvozeno je od klasického modelu i20. Jistou třešničkou na dortu se stane sportovní verze Kona N. V souladu se současným trendem elektrifikace pak bude od konce února nabízený plug-in hybrid Tucson.

KIA - v podobném duchu jako sesterský Hyundai jde i tato další korejská značka. Plug-in hybridní provedení se stane dostupné pro větší SUV Sorento.

Lexus - Ve druhé polovině roku se dočkají zájemci o první elektromobil z koncernu Toyota. Bude jím plně elektrifikovaná varianta menšího SUV UX a dostane označení 300e.

Mitsubishi - při faceliftu se dost zásadně promění Eclipse Cross. Bude už výhradně s pohonem plug-in hybrid. K mání by mělo být od dubna.

Aktivní koncern PSA
Opel - Německá značka využívající v současné době do značné míry techniku francouzského koncernu PSA chystá již na leden modernizaci modelu Crossland a ve stejné době se představí také nové menší SUV Mokka. Bude jednak se spalovacími motory a jednak jako čistý elektromobil. V září by se pak mělo dostat na facelift většího modelu Grandland.

Peugeot - Taktéž tato značka se lvem ve znaku začne rok zostra. Přiveze totiž faceliftované provedení modelů 3008 a 5008.

Renault - Automobilka začne nabízet nový Koleos, což je v současnosti v Česku poněkud opomíjený model. Nejen svým designem by mělo ve druhé čvrtletí zaujmout nové SUV-kupé s označením Arkana.

Seat - Poprvé se v nabídce značky objeví "nízkoemisní" SUV Tarraco ve verzi plug-in hybrid. Kromě toho přijde již během jara modernizované malé SUV Arona. A sportovní značka Cupra přichystala kupé-SUV Formentor, včetně verze s výkonným pětiválcem.

Subaru - Na květen si značka připravila novou generaci vozu Outback, což je sice spíše crossover, ale s terénními schopnostmi minimálně na úrovni vozů SUV s pohonem všech kol. V říjnu potom bude k dispoziici modernizované provedení Foresteru.

Suzuki - Na období kolem poloviny rok v této japonské automobilce připravují příjezd hybridní Vitary a modelu S-Cross. 

Škoda - Druhé čtvrtletí bude u dealerů značky ve znamení příjezdu plně elektrického Enyaqu iV. Na závěr roku se pak chystá modernizace největšího SUV Kodiaq.

Toyota - Hned v prvních měsících se přestaví české motoristické veřejnosti tři novinky. Zcela nový je velký model Highlander. Dále pak začnou dealeři nabízet plug-in hybridní verzi RAV 4 a modernizovaný pick-up Hilux. Ve druhé polovině roku pak vstoupí na trh nejmenší zástupce kategorie SUV, což bude Yaris Cross.

Volkswagen - Únor bude u této značky ve znamení oficiálního příjezdu elektrického modelu ID.4. V listopadu se pak očekává jednak facelift vozu Tiguan Allspace a jednak zcela nové mini SUV. U něj je v současné době tajeno dokonce i jméno.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů