Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Známe jízdní řád Škody Auto pro rok 2021: Skončí novým Kodiaqem

Naše téma
Radek Pecák | 21.12.2020
dalších 25 fotek
Škoda Enyaq iV | foto: Škoda Auto
Hlavní novinkou mladoboleslavské automobilky se ovšem v příštím roce stane čtvrtá generace modelu Fabia.
Zatímco právě končící rok 2020 byl pro automobilku Škoda ve znamení příchodu čtvrté generace modelu Octavia, ten příští by měl být zasvěcen druhému nejdůležitějšímu vozu této značky. Tím je samozřejmě dlouhodobě Fabia.

Drobná odchylka však tady bude. Zatímco Octavie se najednou představila v obou svých karosářských variantách, v případě Fabie si na nový kombík budeme muset zhruba rok počkat.

"Výroba současné generace Fabie Combi ale neskončí. Bude pokračovat souběžně s produkcí čtvrté generace hatchbacku," vysvětlil mluvčí tuzemské prodejní organizace Škoda Auto Pavel Jína.

Fabia, která se má světu ukázat v době vrcholícího jara a do prodeje vstoupí počátkem podzimu, však bude až druhou novinkou značky. 

Na začátku jara se totiž začne prodávat elektromobil Enyaq - první automobil s čistě elektrickým pohonem, který se bude rodit ve výrobních halách hlavního závodu Škody v Mladé Boleslavi.

Nový Karoq až v roce 2022
Ten se v průběhu druhého pololetí dočká také druhé karosářské verze. Technika v útrobách Enyaqu iV kupé však bude shodná s již představeným modelem.

Poslední zásadní novinkou, která se ještě stihne v průběhu kalendářního roku 2021, se stane facelift největšího SUV Škody. Z hlediska techniky půjde především o "elektrifikaci" motorů ve snaze snížit produkované emise CO2, vnitřek se přiblíží současné Octavii a očekává se také nová verze s pohonem plug-in hybrid.

Původně se v souvislosti se Škodou a rokem 2021 mluvilo ještě o faceliftu středního SUV Karoq. Tato "akce" byla ovšem odložena pravděpodobně na začátek roku 2022.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů