Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejlevnější auto v ČR opět zdražilo. Přehled osobních vozů s cenou do 400 000 Kč

Naše téma
Radek Pecák | 10.01.2024
dalších 20 fotek
Také Hyundai i30 ve verzi hatchback lze stále koupit do 400 000 Kč | foto: Se svolením Hyundai
Oproti začátku loňského roku se v pásmu do 400 000 korun navýšily cenovky celkem u osmi vozů a jen u dvou snížily.
Už nebezpečně blízko hranice 300 000 Kč se nachází nejlevnější provedení vozu Hyundai i10. To bylo vloni na začátku roku finančně nejdostupnějším autem, které si jako nové můžete koupit v České republice. A zůstalo tak i letos.

Na přehled těch nejlevnějších modelů, které nestojí více než 400 000 Kč, se můžete podívat do galerie s cenovkami.Jenže, tehdy stálo 269 990 Kč a letos už 279 990 Kč. Je to jasný doklad skutečnosti, že na pořízení nového osobního automobilu už brzy budeme potřebovat více než tři sta tisíc korun.

Pod touto hranicí se momentálně nalézá ještě pět vozů (kromě Hyundai i10 ještě Dacia Sandero, Mitsubishi Spacestar, Toyota Aygo X a Kia Picanto). Ovšem Mitsubishi Spacestar letos bez náhrady ukončí svůj životní cyklus, Kia Picanto se brzy začne prodávat v modernizované (a tudíž nepochybně dražší verzi) a třeba Toyota Aygo X se mezi tuto pětici dostala po poměrně masivním zlevnění exemplářů, které se nacházejí skladem. Po jejich vyprodání začne platit opět standardní ceník začínající na podstatně vyšší úrovni.

Sníží se také počet aut s cenou pod 400 000 Kč
Poměrně bohatě vypadá také seznam modelů, které jsou k dostání v rozmezí 300 - 400 000 Kč. I ten ale brzy prořídne. Vypadne z něj například Peugeot 208, který se dá zatím koupit ve variantě před faceliftem i po něm. Jenže starší verze se brzy vyprodá. Taktéž už skončí současný Swift, protože ten nový se již připravuje ke vstupu na trh (stejný případ je i u Citroënu C3 a u Fiatu Panda) a původní podoba nynější generace malého městského hatchbacku Hyundai i20.

I nadále ale bude konkrétně značka Suzuki patřit k těm, u nichž se stále nějaké to dostupné auto dá pořídite. Kromě Swiftu jde i o Ignis. Ještě více malých a levných aut mají v nabídce korejské automobilky Hyundai a Suzuki. V případě té prvně jmenované se jedná o zmíněný typ i20, dále o i20, crossover Bayon a dokonce také o v Nošovicích vyráběný model i30. Ten se sice pod čtyřsettisícovou hranici dostal jen velmi těsně a pouze v karosářské variantě hatchback, ale i tak jde o poměrně výhodnou koupi.

Jedinou Škodou v tomto přehledu zůstala Fabia, u které se cena od loňska nezměnila. Naopak cenovky se navýšily u osmi typů vozů, u dvou naopak snížily. Kromě výše uvedené Toyoty Aygo X jde ještě o Citroën C3, při jehož pořízení lze letos v porovnání s loňskem ušetřit příjemných 25 000 Kč.
Hodnocení článku
3.5 z 5 (70%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů