Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejlevnější auta 4x4 najdete jen u dvou značek. Máme tipy na ta, která zlevnila

Naše téma
Radek Pecák | 03.01.2024
dalších 17 fotek
NissanQashqai během posledního půl roku docela výrazně zlevnil | foto: Se svolením Nissan
Brzy začne období jarních prázdnin a velká část rodin bude chtít jet někam na hory. Těm se nepochybně hodí vůz s pohonem 4x4. Pokud byste se rozhodli na poslední chvíli pro koupi nějakého nového třeba ze skladových zásob u dealerů, pomůže vám v orientaci náš přehled dvaceti aktuálně nejdostupnějších vozů s pohonem všech kol na našem trhu.
Skoro každé třetí auto, které se u nás během prvních jedenácti měsíců loňského roku zaregistrovalo jako nové do provozu, mělo pohon všech kol. Zájem o takzvané čtyřkolky tedy u nás stále trvá.

Nejlevnějším typem vozidla, které si můžete koupit u některého z tuzemských dealerů, je malý hatchback Suzuki Swift. Nyní je k mání od 437 900 Kč.

Tento vůz, stejně jako dalších devatenáct, si můžete prohlédnout v našem přehledu s uvedeným přesnými cenovkami.Přestože se jedná o model, který bude během několika příštích měsíců nahrazen novou generací, tuzemské zastoupení japonské značky ho od konce června, kdy jsme dělali cenový přehled aut 4x4 naposledy, opět zdražilo. Tenkrát se dal Swift pořídit za částku o šest tisíc korun nižší.

Druhým nejlevnějším modelem je opět produkt stejné automobilky, tentokrát jde o miniSUV Ignis. Třetí a čtvrté místo v pořadí nejdostupnějších osobních aut s pohonem všech kol zabírají produkty korejské značky SsangYong. Tentokrát už jde ale jak v případě modelu Tivoli, tak i Koranda o větší SUV, která můžou zastávat i roli rodinného auta. Tivoli má cenovku stále ještě pod úrovní půl milionu korun.

Již větší výběr je v cenovém rozmezí od 500 do 600 000 Kč. Tam najdeme například Dacii Duster, pohledný Yaris Cross nebo další Suzuki. Vitara dokonce od loňského léta zlevnila. Ušetřit se teď dá dvaadvacet tisíc korun.

Výhodný Tucson
Zajímavá situace nastala u značky Hyundai. U ní se dá stále ještě koupit první generace Kony. Jde však ale již o doprodej, protože do výroby lze objednat pouze exempláře nové a větší generace. Ovšem, jelikož se současně chystá modernizovaný Tucson, lze toto již poměrně velké rodinné SUV získat u našich prodejců za nižší cenu než zmíněnou novou Konu. Ta totiž i vinou zdražení o 40 000 Kč startuje na úrovni 729 990 Kč.

Oproti tomu Tucson, který v posledních měsících naopak zlevnil o 40 000 Kč, lze koupit už za 664 990 Kč. Je tak paradoxně o 65 000 Kč levnější než nová verze vozu, který svojí velikostí náleží o kategorii níže.

Výrazné snížení ceny nastalo také u Nissanu Qashqai. Ten má nyní základní cenu o 70 000 Kč nižší než o loňských letních prázdninách a dealeři za něj žádají minimálně 749 990 Kč.

V našem přehledu dvacet nejlevnějších čtyřkolek se nacházejí výhradně produkty asijských značek. Kromě zmíněných Suzuki (té náleží v oné dvacítce plná čtvrtina vozů) a SsangYongu, jsou to ještě Subaru (dva modely), Toyota (jeden vůz), Mazda (dokonce tři typy), Hyundai (tři)a Kia (jeden jediný).

Evropskou automobilovou školu zastupuje pouze tuzemská Škoda-Auto. A to se ještě Škoda Karoq do seznamu dostala pouze díky zlevnění o 16 000 Kč. Stojí tak 849 900 Kč.
Hodnocení článku
2.5 z 5 (50%)
Hodnoceno: 4x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů