Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche představuje 911 Carrera T. Model pro puristy je lehčí a ovladatelnější

Naše téma
Daniel Fuglevič | 23.10.2017
dalších 9 fotek
Porsche 911 Carrera T. | foto: Porsche
Německá značka drží své slovo a představuje další verzi modelu 911, která je prý zaměřena hlavně na řidičský zážitek za volantem. Nová Carrera T přichází s filozofií „méně je více“, takže zhubla pár kilogramů, dostala specifickou výbavu, ale na výkon motoru inženýři ani nesáhli.
Pokud vám toto označení něco říká, nepletete se. Porsche totiž vytáhlo označení „T“ (zkratka pro Touring) z minulosti, respektive z roku 1968, kdy se objevil model 911 T. Jednalo se o základní „devětsetjedenáctku“, která výbavou hleděla na nadšence do řízení.

Nová Carrera T nyní ctí předchůdce. Rovněž se tak jedná o ten nejnižší model řady 911, avšak s několika novinkami, které potěší hlavně puristy.

Začalo se snižováním hmotnosti. Novinka obdržela zadní okno a zadní boční okýnka z lehčího skla, výplně dveří nemají kliku, ale tradiční látkové poutko, a z vozu se také vytratilo podstatné množství zvukové izolace. Vymontovaly se zadní sedačky a uprostřed středového panelu nenajdete ani klasický infotainment systém s displejem, ačkoliv obojí vám Porsche po zažádání klidně umístí zpátky. Pohotovostní hmotnost Carrery T činí 1425 kg, což je o 20 kg méně než u standardní Carrery.

Výkon motoru se nezvýšil a stále je vzadu uložen dvakrát přeplňovaný třílitrový šestiválec boxer o výkonu 370 koní (272 kW) a točivém momentu 450 Nm. Celkově nižší váhou se však vylepšil poměr výkonu a hmotnosti. Standardně je v autě nabízena manuální převodovka s kratší řadičkou. Automatická převodovka PDK je za příplatek.

S manuální skříní je Carrera T schopná zrychlit z nuly na 100 km/h za 4,5 vteřiny, tedy o 0,1 vteřiny rychleji než standardní Carrera. Maximální rychlost je přes 290 km/h.

O čísla tady ale samozřejmě nejde, jde hlavně o pocity a ovladatelnost. I proto byl ještě snížen podvozek o 20 mm, který je od základu vybaven systémem PASM pro aktivní nastavení jeho charakteristiky. Výhradně pro tuto Carreru je pak v nabídce i systém natáčení zadních kol.

Uvnitř se objevují černá elektricky nastavitelná sportovní sedadla, nicméně do příplatkové výbavy se dostaly taky klasické skořepinové sedačky, které jsou normálně dostupné jen u GT modelů. Volant je potažen kůží, zkrácená řadička má červeně zvýrazněné dráhy řazení a celý interiér může být ještě prošívaný třemi odstíny kontrastní nitě.

Designem exteriéru se Carrera T liší jen minimálně. Na předním nárazníku je aerodynamicky upravený spoiler, zrcátka jsou lakována tmavě šedou metalízou a 20palcová kola z Carrery S jsou v odstínu titanové šedé. Nesmí samozřejmě chybět loga „911 Carrera T“ na bocích karoserie a na víku motoru.

Porsche 911 Carrera T bude v nabídce od ledna 2018, ale předběžné objednávky jsou spuštěny již nyní. Česká cena zatím není známá. V Německu bude model začínat na v přepočtu přibližně 2,7 milionech korun. Běžná Carrera u nás stojí 2 720 000 Kč.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů