Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Porsche ukázalo nový speciál na okruhy. Mohou s ním závodit i amatéři

Naše téma
Jan Markovič | 04.01.2019
dalších 11 fotek
Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport | foto: Porsche
Automobilka rozšířila nabídku svých závodních modelů. Má hned dvě varianty, tedy pro profesionální závodníky a ty, kteří se rádi vyřádí na okruhu jen pro zábavu.
Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Tak se jmenuje nový speciál, který je určen přímo na závodní okruhy. Automobilka ho předvedla hned ve dvou provedeních. Varianta nazvaná Trackday je připravená pro amatéry, kteří se ježděním pro závodních tratích jen baví. Model označený Competition je pak více hard-core závodní stroj odpovídající mezinárodním pravidlům.

Auto pohání plochý benzinový šestiválec o objemu 3,8 litru. Dosahuje výkonu 420 koní a točivého momentu 425 Nm. K tomu je připojena šestistupňová dvouspojková převodovka. Posílá sílu pouze na zadní kola, kde se o její rozložení stará i mechanický diferenciál. Mimochodem, přední zavěšení kol pochází ze závodního modelu Porsche 911 GT3 Cup.

Auto je vybaveno bezpečnostní klecí odpovídající standardům FIA. K tomu dostanete ještě závodní skořepinové sedačky Recaro se šestibodovým bezpečnostním pásem. Ve střeše je únikový průlez. Samozřejmostí je pak palubní počítač, který uchovává celou řadu podstatných dat z jízdy, abyste svůj výkon mohli v příštím kole ještě zlepšit.

Jaký je rozdíl mezi verzemi Trackday a Competition? Auto dostupné pro veřejnost je vybaveno bezpečnostními asistenty, včetně ABS, stabilizace a kontroly trakce. Standardem je také klimatizace a k dispozici je nádrž na 80 litrů paliva. Competition má zase nastavitelné tlumiče, nastavitelný brzdný systém a odnímatelný volant z Porsche 911 GT3 R. K dispozici je také „air jack“, tedy výsuvný systém v podvozku, který auto nadzvedne, aby bylo snadné vyměnit kola. Kapacita nádrže je 115 litrů.

Chcete se vydat do závodů? Pokud jste amatéři, připravte si bez daně alespoň 130 000 eur, což je 3,3 milionu korun. Jako profesionální tým pak za verzi Competition dáte 157 000 eur, tedy asi čtyři miliony. Auto si prohlédněte v galerii a také na videu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů