Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Policie bude zelenou hranici chránit v Toyotách Landruiser. Zatím jich má 12

Naše téma
Radek Pecák | 28.05.2020
dalších 8 fotek
Policie má poprvé ve svém vozovém parku Toyoty | foto: Toyota
I v těžkém terénu příhraničních hor se budou pohybovat Toyoty Land Cruiser, které převzala do svého vozového parku Cizinecká policie České republiky
Zatím prvních dvanáct exemplářů modelu Toyota Land Cruiser převzali od tuzemského zastoupení značky Toyota představitelé Policie České republiky. Zmíněných dvanáct kusů je v matném odstínu zelené barvy, nemají tedy typickou stříbrnou barvu s reflexními polepy jako běžná služební vozidla strážců zákona u nás.

Budou je ve své práci využívat příslušníci Cizinecké policie. Toyota zvítězila ve výběrovém řízení na dodávku celkem padesátky těchto skutečných offroadových vozů.

Pohání je přeplňovaný vznětový čtyřválec se zdvihovým objemem válců 2,8 litru a s s výkonem 177 koní. Prostřednictvím automatické převodovky se točivý moment přenáší na všechna čtyři kola. Pohon 4x4 je u tohoto vozu stálý.

Ve výbavě jsou například kožené sedačky a několik prvků mimořádné výbavy. Například střešní maják, vyprošťovací nástroj umístěný u levé nohy spolujezdce nebo tažné zařízení. Pochopitelně pak také nápisy Policie na kapotě, na bocích i na zadním nárazníku.

"Je pro nás ctí, že Policie ČR vyhodnotila náš model jako nejlepší nabídku v kombinaci cena a užitné vlastnosti. Jsme rádi, že Policie ČR je vybavena odpovídající technikou, kterou si k výkonu své náročné služby opravdu zaslouží," uvedl při předávání vozů generální ředitel značek Toyota a Lexus pro Českou republiku Martin Peleška.

V dalších měsících si Cizinecká policie převezme dalších šestnáct podobných Land Cruiserů. Dalších 22 pak dostanou jiné složky Policie České republiky. Celkem jich tak bude ve vozovém parku republikové policie pět desítek.

Do současnosti jezdila tuzemská policie pouze s pěti exempláři Landruiserů. Vlastní je od roku 2015. Různé typy vozů značky Toyoty používají také městské a obecní policie na různých místech republiky. V tomto případě jde ale vesměs o jiné modely s hybridním pohonem.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů