Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Plug-in hybridní Mitsubishi Outlander si udržel spotřebu 2 litry i podle WLTP

Naše téma
Radek Pecák | 16.08.2018
Mitsubishi Outlander PHEV | foto: Mitsubishi
Také podle náročnější homologační procedury má Mitsubishi Outlander po modernizaci kombinovanou spotřebu 2,0 litru.
Emise CO2 na kilometr pouze 46 gramů a kombinovaná spotřeba rovné dva litry. To jsou výsledky testování modernizované verze vozu Mitsubishi Outlander PHEV podle nové emisné metodiky WLTP.

Japonský plug-in hybrid je jeden z prvních vozů této kategorie, které touto procedurou prošly. Díky těmto paramentrům zůstane majitelům vozu možnost využívat různé daňové úlevy či pobídky pro koupi a současně i vjíždět do nízkoemisních zón na celém světě.

Přesto je v jednom parametru nový Outlander horší než minulý - dojezd v čistě elektrickém režimu se z původních 54 kilometrů snížil na 45 a to přesto, že kapacita baterie se navýšila o deset procent na 13,8 kWh.

Jelikož vylepšení se dotkly i pohonného ústrojí, jsou některé výkony vozu lepší. Třeba akcelerace se díky navýšení výkonu zadního elektromotoru ze 60 na 70 kW a aplikaci nového zážehového motoru 2,4 litru s výkonem 99 kW (dříve spalovací motor poskytoval maximálně 89 kW) zlepšila o 0,3 sekundy na výsledných 10,5 sekundy.

Nový Outlander PHEV se od dosvavadní verze rozpozná díky přepracované přední masky a nárazníku i nových světel. Uvnitř pak je  například nový přístrojový štít nebo nové dekorativní materiály.

Komfort jízdy mají vylepšit nové tlumiče a řidič získá i nový režim Sport, který nabízí ostřejší odezvu plynového pedálu, nebo naopak režim Snow pro vylepšení rozjezdu na kluzkém povrchu. Neuškodí ani použití větších brzdových kotoučů na předních kolech.

Do prodeje se vůz na českém trhu dostane na přelomu letošního a příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů