Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ještě je šance koupit si Mitsubishi Lancer. V ČR je posledních 30 kusů

Naše téma
Radek Pecák | 01.08.2018
dalších 11 fotek
Momentálně už jsou k dispozici jen vozy s karosérií Sportback | foto: Mitsubishi
Ještě rok poté, co z výrobních linek přestaly sjíždět čerstvě vyrobené kusy tradičního modelu značky Mitsubishi, jsou lancery u tuzemských dealerů k mání.
Ještě zhruba třicítka exemplářů vozu Mitsubishi Lancer je v současnosti v importérském skladu, případně u jednotlivých dealerů této japonské značky v České republice. I rok po oficiálním ukončení výroby tak zájemci mají možnost získat zbrusu nový vůz.

"Bohužel již jen s karosérií hatchback, sedany jsou vyprodány," uvedl na dotaz Automix.cz mluvčí českého zastoupení Mitsubishi Marek Vodička. Lancer se doprodává s jedním typem motoru, který ale může být továrně upraven na spalování LPG. Jedná se o atmosféricky plněný čtyřválec se zdvihovým objemem válců 1,6 litru. Maximální výkon dosahuje 86 kW (117 koní).

Zajímavá je i normovaná spotřeba, která v kombinovaném režimu činí 5,7 litru. Základní provedení stojí podle akčního ceníku 353 750 Kč. Takový vůz má ve výbavě sedm airbagů, elektricky ovládaná zpětná zrcátka, elektrické ovládání předních i zadních oken, manuální klimatizaci, dojezdové rezervní kolo, centrální zamykání a rádio se čtyřmi reproduktory.

Za vyšší stupeň výbavy se připlácí 35 500 Kč. Za tuto částku zákazník do výbavy navíc získá automatickou klimatizaci, mlhovky, kožený volant a hlavici řadicí páky, kola z lehkých slitin a dva reproduktory navíc.

Až se tyto poslední kusy ze skladů vyprodají, bude to definitivní konec jednoho z nejslavnějších modelů Mitsubishi. Historie Lanceru se začala psát v roce 1973 a od té doby jich vzniklo přes šest milionů exemplářů.

Slávu si vůz vydobyl především díky léta nabízené sportovní verzi Evolution, což byly původně homologační série pro rallyové speciály. Tommi Mäkinen se s ním v letech 1996-1999 stal čtyřikrát mistrem světa. V tomto ohledu je Mitsubishi o jeden titul lepší než jeho věčný rival Subaru Impreza WRC.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů