Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pininfarina PF0 míří do Pebble Beach

Naše téma
Jiří Švamberk | 22.08.2018
foto: Pininfarina
Uvidí ho ale jen ti, kteří o něj opravdu stojí...
Automobili Pininfarina s předstihem zveřejnilo další detaily ohledně jejich elektrického hypersportu PF0, který se představí na přehlídce krásy v Pebble Beach. Bohužel se představení uskuteční neveřejně a je vyhrazeno pouze pro ty, kteří o automobil projevili „výrazný zájem“. Automobilka uvedla, že tito lidí si budou moci prohlédnout model vozu v reálné velikosti, který nabídne ochutnávku jak z hlediska stylingu, tak použitých technologií.



Co se designu PF0 týče, je inspirován nejznámějšími vozy studia Pininfarina, jakými byly Cisitalia 202 z roku 1947, 512S Modulo z roku 1970 a deset let starý koncept Sintesi.

Na soukromém odhalení zástupci Automobili Pininfarina sdělí také další informace ohledně interiéru. Podle oficiálních náčrtů bude PF0 mít kompaktní volant a malý digitální přístrojový štít. Po jeho stranách budou dvě dotykové obrazovky blíž nespecifikovaného určení.

Design zůstává utajen, nicméně Automobili Pininfarina zveřejnilo, že elektrický hypersport zrychlí z 0-100 km/h za méně než 2 sekundy a pojede přes 300 km/h. Dojezd by měl být okolo 500 km.

Ručně vyráběný model PF0 vznikne v počtu 150 kusů a první majitelé se svezou už v roce 2020.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů