Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bugatti Divo ukazuje siluetu. Podobá se konceptu Vision Gran Turismo

Naše téma
Radek Pecák | 18.08.2018
Bugatti Divo | foto: Bugatti
Svoji novinku ukáže francouzský výrobce supersportovních aut na exkluzivní přehlídce Pebble Beach.
Už jen necelý týden nás dělí od okamžiku, kdy Bugatti na americké přehlídce automobilové krásy Pebble Beach odhalí svoji nejnovější kreaci.  Model Divo má být superautem zaměřené mnohem více na řidičské prožitky než standardní model Chiron.

Po fotografických upoutávkách, které odhalovaly například výšivku na čalounění nebo francouzskou trikolóru na karosérii, se na dalším snímku ukazuje kompletní vůz z bočního profilu. Ovšem stále ho zahaluje modré sukno.

Už teď je ale možné si všimnout, že z tohoto úhlu pohledu se vůz nápadně podobá koneptu Vision Gran Turismo, tedy tomu, který Bugatti představilo ještě před odhalením sériového Chironu. Vůz tak určitě dostane mohutné přítlačné zadní křídlo, žraločí ploutev spojující kabinu se zadní partií a agresivní výřezy kol.

O technice se toho zatím mnoho neví. Určitě ale bude využit stejný osmilitrový šestnáctiválec jako v Chironu. Má být ovšem spojen s jinak upravenou převodovkou, což zajjistí mimo jiné i lepší zrychlení. Hovoří se o méně než 2,5 sekundách při sprintu z nuly na stovku, a přibližně 6,5 sekundách, které jsou zapotřebí k rozjezdu z nuly na dvousetkilometrovou rychlost.

Tohoto typu vznikne pouze čtyřicet exemplářů a zájemci musí docela výrazně odlehčit svému dolarovému kontu. Cena totiž činí 5,88 milionů dolarů (přibližně 5 milionů eur nebo 130 milionů českých korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů