Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peugeot představil nový kombík 508 SW. Vypadá snad ještě elegantněji než sedan

Naše téma
Daniel Fuglevič | 06.06.2018
dalších 14 fotek
Peugeot 508 SW. | foto: Peugeot
Po několika měsících od premiéry nové generace sedanu 508 nám Peugeot dle očekávání dopřává pohled i na jeho praktičtější variantu SW. Kombík samozřejmě pokračuje v designovém i technologickém směru sedanu, ale možná vypadá díky velkému kufru ještě uhlazeněji.
Nová generace 508 přinesla do modelové řady Peugeotu hromadu nových designových prvků a od dřívější generace se liší doslova zásadně. Je ovšem zbytečné rozebírat vzhled přídě, když hlavní novinky u kombíku začínají vzadu.

Záď 508 SW určitě zaujme poměrně širokými boky, ačkoliv linie bočních oken se dále od předních oken zužuje. Podobně jako u liftbacku jsou pak zadní LED světlomety schovány pod průhledným černým panelem, táhnoucím se přes celou šířku pátých dveří a zadního nárazníku.

Peugeot zatím neuvádí kompletní rozměry kombíku, ale víme, že na délku měří 4780 mm a na výšku 1420 mm. Vůči liftbacku je tedy jen o nějakých 30 mm delší a 24 mm vyšší. Co samozřejmě narostlo více, je objem kufru. 508 SW nabídne v základním stavu 530 litrů a při složených sedačkách až 1780 litrů. Pro srovnání, liftback disponuje kufrem o objemu 487 až 1537 litrů.

Uvnitř i kombík využívá milovaného i nenáviděného rozvržení i-Cockpit s velmi malým volantem, přes který se vrchem koukáte na digitální přístrojovou desku. Elegance se ovšem Peugeotu nedá odepřít a okolí 12,3palcového displeje infotainmentu můžete mít polstrované kůží, Alcantarou či dokonce obkládané dřevem.

Z bezpečnostní výbavy je v nabídce třeba adaptivní tempomat, varování před srážkou s automatickým bržděním, udržování v jízdním pruhu, rozpoznávání dopravních značek a také systém nočního vidění. Pochopitelně nechybí konektivita s rozhraními Apple Car Play či Android Auto.

Nabídka motorizací pod kapotou by se neměla nijak lišit od liftbacku, takže očekávejme při uvedení na trh například benzinovou šestnáctistovku o výkonech 180 koní (132 kW) a 224 koní (165 kW), naftový čtyřválec o objemu 1,5 litru a výkonu 130 koní (95 kW) a rovněž dvoulitrový naftový čtyřválec naladěný na 160 koní (118 kW) nebo 180 koní (132 kW). V závislosti na motorizaci bude k mání manuální šestistupňová nebo automatická osmistupňová převodovka.

Později bude představen také plug-in hybrid o vyšším výkonu, plánovaný je na rok 2019.

Živou premiéru si nový Peugeot 508 SW odbude v říjnu na autosalonu v Paříži a do prodeje se dostane v lednu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů