Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Peter Schreyer končí jako šéfdesignér u značek Hyundai a Kia

Naše téma
Jiří Švamberk | 31.10.2018
dalších 24 fotek
foto: archiv
Nahrazuje ho Luc Donckerwolke, autor několika modelů mladoboleslavské automobilky Škoda.
Od 1. listopadu přebírá pozici šéfdesignera Hyundai Motor Group slavný automobilový designér Luc Donckerwolke. Střídá na pozici Petera Schryera, který stojí za posledními korejskými modely. Schreyer však i nadále zůstává u značky jako externí poradce.

Před tím, než Donckerwolke nastoupil do jihokorejské korejské automobilky, udělal si výborné jméno u koncernu Volkswagen, kde začal působit už v roce 1992. Mezi roky 1994-1996 pracoval pro škodovku a jeho rukopis nesou první generace modelů Octavia a Fabia.

Z České republiky se následně přemístil do Německa, kde pracoval pro Audi. V jeho službách se podepsal pod Audi A4 a průkopnické Audi A2. Belgický designér v roce 1998 přešel k Lamborghini a modely Maurcielago a Galardo nastartoval jeho mimořádný rozpuk, který trvá dodnes. Společně s Walterem de´Silvou navrhnul překrásný koncept novodobé Miury, o němž si mnozí dodnes myslí, že měl být puštěn do výroby. Waltera de’Silvu následně nahradil u Seatu, kde stvořil předchozí generaci Ibizy. Poslední „koncernovou“ štací byl post šéfdesignera Bentley.

S korejským výrobcem je Luc Donckerwolke spjatý od orku 2015 a jeho novou rolí bude dohlížet na kompletní globální design Hyundai Motor Group a bude mít rozhodující slovo u všech budoucích modelů Hyundai, Kia a Genesis.

V galerii se můžte pohlédnou všechny stěžejní vozy, které Donckerwolke navrhl před angažmá u Hyundai Motor Group.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů