Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Alfa Romeo za půl miliardy? Vzácného vozu existuje jen pět kusů

Naše téma
Jan Markovič | 29.10.2018
Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta | foto: Artcurial Motors
Do aukce míří jeden z nejdražších modelů značky Alfa Romeo. Předválečný krasavec 8C 2900B Touring Berlinetta se může prodat za odhadní cenu až 25 milionů dolarů, tedy 565 milionů korun.
Prodejů za stovky milionů zatím nejčastěji dosahovaly vozy značek Ferrari nebo Bugatti. Alfa Romeo ale začíná nabírat na hodnotě, zejména pokud jde o její velmi vzácné modely. Jedním z nich je bezesporu 84 2900B Touring Berlinetta. Existuje totiž jen v pěti kusech.

Auto z roku 1939 je velmi zajímavé i tím, že je založeno na závodním modelu 8C 35 Grand Prix, s nímž sdílí šasi. Je ale upraveno pro silniční provoz, má být tedy spolehlivější a komfortnější než okruhový speciál. To ale nic nemění na tom, že pod jeho extrémně dlouhou přídí sídlí řadový osmiválec o objemu 2,9 litru, který je navíc dopovaný dvěma turbodmychadly. Odvážné řešení na předválečnou dobu!

Auto s designem od italské karosárny Touring změnilo celkem čtyřikrát svého majitele. Posledním z nich je syn muže, který jej koupil v roce 1976. Vůz byl tedy dlouhá léta v jedné rodině a měl by být ve skvělém technickém stavu. Pokud se vám líbí, stačí si zajet 8. února do Paříže na aukci společnosti Artcurial Motors. Odhaduje se ale cena okolo 25 milionů dolarů, tedy hodně přes půl miliardy korun.

Přesto je to stále zhruba jen třetinová cena, za kterou se letos v dubnu prodal jeden exemplář pravděpodobně nejdražšího a nejobdivovanějšího automobilu všech dob. Jedno z vyrobených a dochovaných originálních Ferrari 250 GTO se totiž letos v dubnu prodalo za částku 70 milionů dolarů. Ty zaplatil v aukci americký podnikatel David MacNeil.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů