Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Pebble Beach 2018: Největší skvosty letošní přehlídky v Monterey

Naše téma
Jiří Švamberk | 01.09.2018
dalších 24 fotek
foto: archiv
Srpnová přehlídka krásy v kalifornském Monterey patří bezesporu k vrcholům sezony. Jedná se o natolik prestižní záležitost, že automobilky zde v předpremiérách představují svá největší esa. Připravili jsme pro vás galerii těch největších hvězd letošního ročníku.
Pravda, označit vybrané vozy za největší hvězdy je poněkud zavádějící, protože doslova každý z vystavovaných automobilů je sám o sobě hvězdou. Ale jak už ti bývá, některé hvězdy září jasněji, než ostatní. I tak ale nezávidíme všem porotcům, kteří měli na starost hodnocení vystavovaných exemplářů.

Přehlídka Pebble Beach Concours d’Elegance je společně s evropskou u jezera Como vrcholem milovníků historických automobilů, protože zde chce vystavovat každý. A nejen vystavovat, ale také prodávat. Letos se zde vydražila auta za bezmála 400 milionů dolarů v čele se závodním Ferrari 250 GTO, jehož nový majitel vydražil za 48,4 milionu dolarů. Nejdražším letos prodaným americkým vozem se stal Duesenberg SSJ Roadster z roku 1935 za 22 milionů dolarů. Celkově bylo vydraženo 1341 vozů s průměrnou cenovkou 95 200 dolarů.

V naší komentované galerii si prohlédněte hvězdy letošní přehlídky podle portálu automix.cz…
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů