Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Všechna příští Porsche budou mít turbo. Platí to i o Porsche 911 GT3 a GT3 RS

Naše téma
Jiří Švamberk | 31.08.2018
GT3 RS | foto: Porsche
Naznačují to nejnovější špionážní fotografie i zdroje blízké nejvyššímu vedení.
Jak se zdá, dlouhá historie atmosféricky plněných plochých šestiválců Porsche je u konce. Podle informací z blízkého okolí nejvyššího vedení Porsche zmizí v příští generací modelu 911 z nabídky poslední atmosféricky plněný šestiválcový boxer, který přežíval ve 4itrové podobě v ostrém modelu GT3 a okruhově zaměřené GT3 RS. Příští generace tohoto sportovního vozu dostane přepracovaný motor z Turba. Změnu zatím nikdo oficiálně nepotvrdil, nicméně je vysoce pravděpodobný.

Nové Porsche 911 dorazí v roce 2020 se dvěma motory. Přeplňovaným 3litrem a s objemnější variantou se spalovacími komorami zvětšenými na 3,8 litru. Nová GT3 RS by měla dostat dvakrát přeplňovaný objemnější motor z modelu Turbo.

Současný atmosférický skvost, který se objevil už ve finální podobě GT3 RS generace 997, je na konci svých možností. Informace, že v této podobě už není příliš prostoru na navyšování výkonu, Porsche uvedlo už při jeho představení v roce 2011. Za dlouhých sedm let výkon 4litru poskočil pouze o 20 koní a 10 Nm. Přeplňování je tedy logickým dalším krokem.

Kromě přeplňované GT3 a GT3 RS se v rámci nové generace chystá další velká změna. Příští Porsche 911 se bude vyrábět také jako hybrid. 3litrový přeplňovaný motor z Carrery doplní elektromotor. Kombinovaný výkon by se měl pohybovat někde na úrovni současné GT3, tedy okolo 500 koní.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů