Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fanoušci Paula Walkera vjeli do Ostravy. Kolona desítek aut uctila jeho památku

Naše téma
Tomáš Januszek | 28.11.2022
dalších 21 fotek
Vzpomínková jízda v Ostravě k uctění památky za Paula Williama Walkera, 26. listopadu 2022, Ostrava. | foto: Deník/Vladimír Pryček
/FOTOGALERIE/ Na 9. ročník jízdy k uctění památky herce Paula Walkera se v sobotu odpoledne do Ostravy sjely desítky aut. Sraz měli milovníci kultovního filmu Rychle a zběsile a jeho předčasně zemřelého protagonisty jako obvykle na parkovišti před OD Tesco v Hrabové. Hlučné motory a škytající výfuky dávaly tušit, že to bude jízda spanilá.
Z Budišova nad Budišovkou přijela i Natálie Ospalíková, žena, jenž se nebojí rychlosti, kterou si užívá jak v autě, tak na motorce. „Auto i motorku mám hondu a teď jsem si ještě koupila Kawasaki Ninja,“ řekla nadšená motoristka, a prozradila, že se s hercem setkala osobně.

Podívejte se na video ze spanilé jízdy za Paula Walkera v Ostravě před osmi lety
„Bylo to někdy před deseti dvanácti lety, když jsem byla na stáži v Londýně. Na jedné akci jsme potkali právě Paula Walkera, který tehdy pořádal charitativní akci pro děti z chudých rodin. To jasně ukazuje, že to byl nejen krásný chlap, herec, ale i dobrý člověk,“ říká Natálie.

Na amerického herce, jenž zemřel v roce 2013 při automobilové nehodě, vzpomíná s láskou. „Byl to miláček můj i celé naší rodiny. Viděla jsem spoustu jeho filmů, nejen Rychle a zběsile. Třeba Projekt Lazar se mi moc líbil,“ říká.

Na srazy a jízdy, které se konají pravidelně na výročí hercovy smrti (30. listopadu 2013, pozn. red.), Natálie jezdí pravidelně. Jde to pro ni intimní pietní záležitost, kterou hodně prožívá. A vzpomíná. „Dosud jsem žádnou nevynechala. Samozřejmě dva roky nic nebylo kvůli covid, ale první rok jsme jela jízdu na brněnském závodním okruhu, pak se jezdilo v ulicích Brna. No a letos jsem poprvé v Ostravě. Tak jsem zvědavá, jak to bude,“ říká Natálie.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů