Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Passat s pořadovým číslem 30 000 000 se blíží. Druhý nejžádanější VW slaví 45

Naše téma
Radek Pecák | 23.12.2018
dalších 6 fotek
Volkswagen Passat s pořadovým číslem 4 dealeři prodávali mezi roky 1993 až 1996 | foto: Volkswagen
Do současnosti se vyrobilo již více než 29 milionů vozů Volkswagen Passat
V roce 2019 se očekávají dvě významné události v historii modelu Volkswagen Passat. Jednak se představí modernizovaná verze aktuální osmé generace a jednak se očekává překonání hranice 30 milionů kusů tohoto vozu. To dosud ze všech modelů největší evropské automobilky dokázal pouze Golf. I sám Brouk dosáhl pouze na číslo 21,5 milionu.

Volkswagen Passat letos už oslavil 45. narozeniny. První generace se představila v roce 1973 se vzhledem, za který je zodpovědný slavný italský designér Giorgetto Giugiaro. Zákazníci si mohli koupit buď dvou nebo čtyřdveřové provedení, o rok později přišlo na trh i kombi s dodnes používaným označením Variant.

Je neuvěřitelné, že tento klasik automobilové kategorie "střední třída" si původně vystačil s délkou 4190 milimetrů. Od té doby narostl o téměř sedmdesát centimetrů.

Postupně se automobil stal globálním. Nyní existují speciální verze třeba i pro Čínu či USA. Kromě zážehových či vznětových motorů se nyní do útrob passatů montuje i externě nabíjitelný hybridní pohonný systém.

Současná generace evropského provedení se vyrábí v německém Emdenu. Tento závod se ovšem postupně začne přebudovávat na výrobu elektromobilů. Passaty 9. generace by se měly nejpozději v roce 2023 začít vyrábět v závodě Škody Auto ve východočeských Kvasinách
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů