Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen čeká "výživný" rok. Přinese osmý Golf i první elektromobil pro masy

Naše téma
Radek Pecák | 06.12.2018
dalších 28 fotek
Volkswagen T-Cross | foto: Volkswagen
Víme, jaké hlavní novinky si přichystala hlavní značka největší evropské automobilky.
Rok s letopočtem 2019 se stane pro evropskou automobilku číslo 1 velice důležitým. Představí a ve většině případů i uvede na trh spoustu zásadních modelů, mezi nimi i osmou generaci nejprodávanějšího modelu v Evropě, což je pochopitelně Golf.

Známe ale už i poměrně přesný jízdní řád přichodů dalších modelů. "Ještě tento týden oznámíme ceny crossoveru T-Cross, čímž bude zahájen předprodej. Fyzicky se první vyrobené exempláře ocitnou v České republice v dubnu příštího roku," informoval Automix.cz mluvčí Volkswagenu v České republice David Valenta. T-Cross by měl sehrát roli jednoho z nejprodávanějších modelů značky. Jedná se totiž o městský vůz se vzhledem atraktivního SUV.

Prvním nově představeným modelem v příštím roce se stane modernizovaný Passat. Odhalen bude během jarního autosalonu v Ženevě. Poslední provedení tohoto vozu před tím, než se výroba následující generace přestěhuje do východočeských Kvasin, pak vstoupí do prodeje na začátku příštího léta. K mání bude opět i jako plug-in hybrid, tentokrát s prodlouženým dojezdem čistě na elektřinu až sedmdesát kilometrů.

Elektrická éra přijde s plnou parádou
Na přelomu léta a podzimu pak přijde řada na dvě veledůležitá auta značky Volkswagen. Nejprve to bude osmý Golf postavený na modernizované platformě MQB. "Prodej v České republice bude zahájen ještě před koncem příštího roku," sdělil Valenta. Nejprve se veřejnosti ukáže hatchback, kombi bude mít zhruba roční zpoždění. Na rozdíl od dřívějších zpráv je však už nyní jisté, že se Variant bude vyrábět. Stejně jako všechny tradiční zajímavé vezre, včetně GTI, "R", a dokonce GTD.

První elektromobil speciální řady I.D bude odhalen v září. Dá se předpokládat, že se tak stane ve Frankfurtu na podzimním evropském autosalonu. Údajně stále ještě nebylo rozhodnuto, zda se bude jmenovat pouze I.D. nebo I.D. Neo. To však není úplně podstatné. Nejdůležitější je, že by měl díky příznivé ceně (pohybovat se má v pásmu dieselových verzí současného golfu) a dostatečnému dojezdu oslovit i velkou skupinu zákazníků, pro kterou byl elektromobil dosud nedostupný. Rovněž na podzim nastane čas na modernizaci elektrické verze minivozu e-Up!. Jeho dojezd by se pak měl dostat na téměř 300 kilometrů.

U nás elektromomobil I.D dealeři značky fakticky začnou prodávat až na začátku roku 2020. Na přelom roku 2019 a 2020 se ale ještě chystá modernizace oblíbeného SUV Tiguan. O tom však zatím podrobnější informace k dispozici nejsou.

V galerii si zatím můžete prohlédnout jediný "odtajněný" model, což je T-Cross
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů