Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Recidivista odjel s ukradeným vozem do lesa, kvůli špatnému svědomí se sám udal

Naše téma
Jaroslav Perdoch, Daniela Martinovská | 05.11.2023
Muž policisty dovedl na místo, kde ukradené auto zanechal. Foto: Policie ČR | foto: Deník/Jaroslav Perdoch
Špatné svědomí přivedlo sedmapadesátiletého recidivistu z Ostravy na policejní služebnu. Výtečník se mužům zákona svěřil s tím, že  ukradl automobil. Ostříleného zloděje ovšem po skutku tížilo svědomí a nemohl spát. Jak uvedl Moravskoslezský deník, muž, který má v rejstříku trestů téměř třicet záznamů, se policistů dále svěřil, že se rozhodl skoncovat se životem kriminálníka a bude žít poctivě. 
Vozidlo značky Opel Zafira ukradl recidivista na parkovišti. Klíčky od vozu prý našel na zemi. Podle odemčení centrálního zamykání poznal, ke kterému vozidlu patří. 

Do vozu následně usedl a odjel. " Věděl, že má zákaz řízení, přesto odjel do lesa. Kvůli těžkému terénu poškodil přední kolo. Muž také při špatné manipulaci poškodil rádio,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková s tím, že poté pachatel auto uzamkl a odešel domů.

Ovšem cestou klíče od vozu ztratil. Dva dny ho prý trápilo černé svědomí. Navštívil policisty, a poté je dovedl na místo, kde ukradený automobil nechal.

Vůz v hodnotě 50 tisíc korun se tak mohl vrátit majitelům. Muž se bude zodpovídat z neoprávněného užívání cizí věci, za což mu v případě odsouzení hrozí až dva roky vězení. „Muž svého jednání litoval,“ uzavřela Eva Michalíková.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů