Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel ukazuje koncept svého příštího elektromobilu. Bude následovat po corse

Naše téma
Radek Pecák | 22.08.2018
dalších 18 fotek
Opel GT X Experimental | foto: Opel
Také Opel v blízké budoucnosti nabídne svým zákazníkům elektrické SUV. Bude mít kompaktní rozměry
Sérii fotografií konceptu, který má nejen ukázat proporce budoucího malého elektrického SUV, ale i celé designové směřování německé automobilky s bleskem ve znaku, obsahuje tisková zpráva, kterou Opel rozeslal médiím.

Obsahuje i některé technické údaje. Například to, že délka vozu je pouze 4063 milimetrů, rozvor činí 2625 milimetrů, šířka dosahuje 1830 milimetrů a výška (včetně antény) 1528 milimetrů. Automobil jezdí na sedmnáctipalcových kolech. Auto bude "čistým" elektromobilem, které do svých útrob dostane Li-on baterie nové generace. Ty maní být schopné také indukčního nabíjení.

Největší část textu o voze se ovšem týká designu. Například o nové tváři vozu. Půjde o celistvý modul, kde jsou pod tmavě tónovaným plexisklem umístěny jak logo automobilky složené z LED diod, LED Matrix světlomety, denní světla, kamery a senzory asistenčních systémů.

Zajímavostí je, že barva loga bude signalizovat provozní stav vozu. Tento Opel Vizor má být standardní součástí všech budoucích Opelů, které přijdou na trh po roce 2020. 

V interiéru jsou také zajímavé detaily. Například mřížky ventilace se ukrývají za obrazovkami, takže nenarušují čisté povrchy kabiny. Tento Opel se obejde také bez klaských vnějších zpětných zrcátek. Nahradí je kamery a displeje.

Designéři se při tvorbě tohoto konceptu zaměřili i na detaily. Například na minimum zredukovali tradiční spáry mezi karosářskými panely. Horní spáru bočních dveří zakrývá žlutý pás probíhající touto oblastí pod střechou, zadní spára zadních nočních dveří je společná s výklopným víkem zavazadlového prostoru. V prazích pod dveřmi na straně řidiče jsou vygravírované trojúhelníky. Jeden z nich obsahuje malý šestiúhelníkový LCD displej, který indikuje úroveň nabití pohonné baterie.

Koncept je potvrzením faktu, že v roce 2024 bude Opel nabízet elektrifikovanou verzi  v každé modelové řadě. Jako první by se s elektrickým pohonem měla objevit nová corsa.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů