Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Downsizing v Opelu Insignia. "Dvoulitr" vystřídá agregát s objemem 1,6

Naše téma
Jiří Švamberk | 07.08.2018
Opel Insignia | foto: Opel
Emisní norma Euro 6d-TEMP a nový měřicí cyklus WLTP pohřbily další motor.
Německá značka, patřící pod křídla koncernu PSA, oznámila konec vynikajícího čtyřválcového motoru 2,0 Turbo, který byl doposud nejvýkonnější motorizací vlajkové lodi Insignia. Důvodem je adaptace přísných emisních limitů Euro 6d-TEMP a nové metodiky měření spotřeby paliva WLTP.

Přeplňovaný dvoulitrový motor, který se chlubil výkonem 260 koní, nahrazuje maloobjemový čtyřválec 1,6 s výkonem 200 koní při 5500 ot/min. a maximálním točivým momentem 280 Nm dostupných od 1650 do 4500 otáček za minutu.

Kvůli přísným normám je nový motor vybaven filtrem pevných částic a bude nabízen s manuální převodovkou, a také s automatem. I přes malý objem spalovacích komor by měla Insignia zrychlit z 0 na 100 km/h pod 8 sekund a rozjet se až na 235 km/h. Průměrná spotřeba se bude pohybovat v rozmezí 6,3 až 6,7 litru na 100 kilometrů.

Jestli Opel tímto krokem udrží slibný rozjezd prodejů nové Insignie, se teprve uvidí. K dnešní datu jich Opel za rok a půl od představení prodal na 155 tisíc kusů. Otázkou je, zad zákazníkům bude slabší 1,6 stačit. Insignia je přece jen větší auto a například francouzská konkurence jasně ukazuje, že více je prostě více.

Dvoulitrový zážehový čtyřválec v Insignii končí.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů