Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V červenci lidé toužili po nových autech. Prodeje rostly o deset procent

Naše téma
Radek Pecák | 03.08.2018
Autosalon | foto: Auto Palace
Letošní červenec byl pro prodejce nových aut v České republice nejúspěšnější v historii
Červenec přinesl zvrat v dosavadním vývoji prodeji nových aut v Česku. Zatímco dosud statistiky zaregistrovaných nových aut vykazovaly oproti loňsku pokles, nejlepší červencová čísla v historii znamenají, že v meziročním srovnání je prvních sedm měsíců letošního roku lepších o 0,81 procenta. Letos si tak Češi koupili již 165 322 nových aut. V samotném červenci vzrostly prodeje o 10,12 procenta. 

Nejúspěšnější značkou v letošním roce je samozřejmě nadále neochvějně Škoda, které patří tržní podíl 31,8 procenta. Za ní následuje Volkswagen (9,8), Hyundai (7,7), Dacia (5,8) a Ford (5,1).

Také žebříček nejprodávnějších modelů je víceméně stejný jako v předcházejících obdobích. Tedy na prvním místě najdeme Škodu Octavii a za ní další čtyři modely mladoboleslavské automobilky v pořadí Fabia, Rapid, Superb a Karoq. Prvním modelem, který má na kapotě jiné logo než hlavu Indiána, je šestý (a rovněž domácí) Hyundai i30. Sedmá příčka patří Volkswagenu Golf, osmá Škodě Kodiaq. Do desítky se vešla ještě Dacia Duster a Hyundai ix20.

Poměr benzinových a dieselových pohonů je již 66:31 procentům ve prospěch benzinů. Svaz dovozců automobilů, který výše uvedená čísla zveřejnil, také upozorňuje, že stále roste počet dovážených ojetých osobních aut. Oproti srovnatelnému období o 9,5 procenta. Bohužel, většina z nich (51,6 procenta) je starších deseti let.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů