Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Opel představil sportovnější Corsu S. Je pro ty, kterým OPC přijde "už moc"

Naše téma
Daniel Fuglevič | 31.07.2017
další 3 fotky
Opel Corsa S. | foto: Opel
Po nedávném představení sportovněji laděné Insignie GSi si pro nás Opel přichystal i novou sportovnější verzí svého malého hatchbacku. Corsa S funguje jako mezistupeň mezi standardní verzí Corsy a její ostrou variantou OPC.
Corsa S se tak inspirovala ještě menším Adamem S, který rovněž zájemcům nabízí trochu sportovnější charakter, ale svými schopnostmi nejde do extrémů.

Pod kapotou najdeme 1,4litrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 150 koní (110 kW) a točivém momentu 220 Nm. Spojen je s šestistupňovou manuální převodovkou.

Tento motor už byl nicméně klasicky nabízen i pro standardní verze modelu, takže hodnota zrychlení z 0 na 100 km/h za 8,9 sekundy a maximální rychlost 207 km/h nepřekvapí.

Nakonec se tedy u Corsy S jedná hlavně o sportovní vzhled. Na vozu je aerodynamický paket připomínající vrcholnou Corsu OPC agresivnějšími nárazníky, lištami prahů, zadním difuzorem a střešním spoilerem. Všechno podtrhují LED diody pro denní svícení, 17palcová litá kola a chromovaná koncovka výfuku.

Dovnitř byly usazeny sportovní sedačky Recaro, které však dostanete pouze za příplatek, volant má plochou spodní část a dále přibylo černé lakované obložení palubní desky s červenými detaily, infotainment systém s konektivitou smartphonu a tónová zadní okna.

Na oficiální české ceny si bohužel musíme ještě počkat. V Německu ovšem přijde Corsa S na v přepočtu asi 478 tisíc korun.  
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů