Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Novinky u Hyundaie: Grandmaster ukazuje směr designu a přijdou další N modely

Naše téma
Daniel Fuglevič | 12.06.2018
dalších 19 fotek
Koncept Hyundai HDC-2 Grandmaster. | foto: Hyundai
Na mezinárodním autosalonu v Busanu představil Hyundai řadu novinek ukazujících budoucí směřování automobilky, a to nejen po designové stránce, ale také například rozšířením řady sportovních modelů N.
Hlavní novinkou na stánku Hyundaie byl koncept SUV HDC-2 Grandmaster, který má dále rozvádět designérský styl představený již v březnu v Ženevě na sedanu HDC-1 Le Fil Rouge. Z obou studií si tak můžeme představit, jak budou vypadat nadcházející produkční modely automobilky.

Grandmaster přitom může lákat na ještě větší SUV, které by nabídlo dokonce osmimístný interiér. O pohonu konceptu Hyundai bohužel nezmiňuje vůbec nic. V rámci designu je ale vidět, že přední masky korejských vozů se pravděpodobně ještě zvětší a světlomety budou nejspíše zakomponovány do celkových tvarů mřížky.

Záď je pak osazena masivní vertikálními lampami, které zasahují až do spodní části nárazníku. Sekundárních světel umístěných na výšku si přitom můžeme všimnout i vepředu, kde nechybí i dnes populární osvětlení loga na masce.

Další ostré N modely
Od Thomase Schemera, vedoucího divize výkonných vozidel a motoristické sportu, mimo jiné zaznělo, že ostrým modelům se daří skvěle. Reakce na hatchback i30 N v Evropě a „polokupé“ Veloster N v USA jsou prý tak pozitivní, že automobilka dokonce uvažuje o zvyšování objemu výroby.

Hyundai chce přitom v tomto tempu pokračovat a nabídku modelů N dále rozšiřovat. Nejednalo by se nicméně pouze o plnohodnotné varianty N, ale také o stylingové pakety N Line, které modelovou řadu přiostří jen po stránce designu.

V plánu je i takzvaný program N Option nabízejícího individuální díly modelů N pro kompletní produktovou řadu značky.

Zatím je těžko odhadovat, u kterého vozu by Hyundai uvedl novou sportovní verzi N, ale vůbec bychom se nedivili, kdyby výkonností i designovou vzpruhu dostalo jedno ze současných SUV. Už dříve se totiž objevily spekulace, že techniku hot hatche i30 N, tedy přeplňovaný čtyřválec o objemu dvou litrů, výkonu 250 koní (184 kW) a točivém momentu 352 Nm, by dostala ostrá Kona N.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů