Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Suzuki Jimny jako kabriolet či pick-up. Tyto ilustrace naznačují další verze

Naše téma
Daniel Fuglevič | 22.06.2018
dalších 11 fotek
Neoficiální ilustrace Suzuki Jimny ve variantě kabrioletu. | foto: X-Tomi Design
Design nové generace malého off-roadu Jimny sice již známe, ale to pouze v jeho standardní dvoudveřové variantě. Netrvalo dlouho a na internetu se objevily neoficiální ilustrace například čtyřdveřové verze, kabrioletu a dokonce pick-upu.
Prozatím není jasné, zda Suzuki v budoucnu nabídne i další karosářské verze. V minulosti jsme ovšem byli svědky třeba právě varianty bez střechy, přičemž na některých trzích se objevila i užitková verze pick-up.

Známý grafik vystupující pod jménem X-Tomi kromě těchto verzí ukázal i svou předzvěst praktičtější čtyřdveřové varianty. A jelikož Jimny všichni dobře známe jako „dvoudveřák“, s prodlouženou karoserií možná vypadá trochu disproporčně.

Vytvořené kabrio pak zůstává věrné dvojici dveří a nad posádkou nechybí staromódní rám pro zpevnění šasi a natažení plátěné střechy. Na trojici ilustrací se ostatně podívejte v galerii.

Co o novém Jimny již víme?
Ačkoliv nové Jimny vypadá moderněji, uvnitř si ponechá atmosféru pořádných terénních vozidel. Ovládací prvky jsou dle prvotních fotek velké a robustní, luxusní polstrování zde nečekejte a nechybí ani madlo na palubní desce před spolujezdcem. Snad jediným hi-tech vypadajícím prvkem je dotyková obrazovka infotainment systému. Kaplička za volantem pak schovává dvojici analogových budíků.

Jako základ novinky poslouží nadále starý dobrý žebřinový rám, vzadu můžeme čekat tuhou tříprvkovou nápravu a účinnost pohonu všech kol navýší výbava ve formě redukční převodovky.

O motorech se značka dosud nezmínila, ale zřejmě nabídne atmosférickou dvanáctistovku, nebo litrový přeplňovaný tříválce o výkonu kolem 115 koní (85 kW) a točivém momentu 170 Nm. Nakonec ovšem záleží na dostupnosti pro jednotlivé trhy.

Oficiální premiéra nového Jimny proběhne 5. července.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů