Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota Camry se bude prodávat i v Evropě. Nejspíše nahradí skomírající Avensis

Naše téma
Daniel Fuglevič | 22.06.2018
další 3 fotky
Toyota Camry Hybrid. | foto: Toyota
Sedan Camry, který je oblíbený hlavně v USA, se podle všeho vrátí také na evropský trh. Ve výhradně hybridní variantě chce totiž na starém kontinentu nahradit špatně se prodávající Avensis.
Současná osmá generace modelu Camry se již v USA a také na dalších trzích už dávno prodává, takže byste její příchod zpátky do Evropy možná nazvali jako opožděný. Toyota ovšem věří, že tento velmi důležitý model nakonec osloví zákazníky také u nás.

Od uvedení v roce 1982 ho japonská automobilka prodala přes 19 milionů kusů ve více než stovce zemí. Camry se tak každoročně objevuje v první desítce nejprodávanějších vozů světa. Otázkou však je, zda bude její „comeback“ v Evropě úspěšný.

Toyota totiž plánuje na evropský trh uvést pouze hybridní variantu, která pod kapotou spojuje 2,5litrový benzinový čtyřválec a elektromotor. Kombinovaně produkuje 217 koní (160 kW) a tuto sílu na kola dále převádí bezestupňová CVT převodovka.

Rovněž se říká, že právě tento model bude zkázou pro současnou modelovou řadu Avensis, která je zase na rozdíl od USA nabízena pouze v Evropě, ale její prodeje nejsou kdovíjak vysoké. S příchodem Camry tedy možná zanikne jak sedan Avensis, tak i jeho kombi varianta.

Hybridní Camry Toyotě pozitivně rozšíří nabídku elektrifikovaných modelů. V současnosti jich přitom nabízí už pěknou řádku. Yaris, Auris, C-HR, Prius a RAV 4 – všechny tyto vozy jsou nyní nabízeny také jako hybrid.

Na detailní specifikaci evropské Camry si každopádně musíme ještě chvíli počkat. Uvedení na trh plánuje Toyota až v prvním čtvrtletí příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů