Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nové BMW 7 dorazí nejdříve s elektropohonem. Mimo Evropu to ale bude jinak

Naše téma
Radek Pecák | 25.04.2022
dalších 7 fotek
BMW 7 (2022) | foto: BMW
Nová generace luxusní limuzíny bavorské značky přijíždí s opravdu velmi robustní přídí.
Již 45 let nabízí automobilka BMW svým zákazníkům model 7. Nyní představilo sedmou generaci, která se poprvé nabídne také s čistě elektrickým pohonným ústrojím. To se dokonce (v Evropě) dostane na trh jako první. Celé označení této verze zní BMW i7 xDrive 60. Pohonné elektromotory disponují dohromady výkonem 544 koňských sil a dojezd se podle zatím neoficiálních měření bude pohybovat někde kolem hranice 600 kilometrů na jedno nabití.

Auto si zvenčí i zevnitř můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

V Číně, v USA a rovněž v řadě dalších zemí si ovšem zákazníci budou moci zvolit rovněž verzi 760 i XDrive, kterou pohání zážehový osmiválec s výkonem 544 koní. Dále pak také vznětový šestiválec se zdvihovým objemem válců rovné tři litry. Ten je schopen vyprodukovat až tři sta koňských sil. Tuto verzi si nakonec také budeme moci koupit v Evropě. Ovšem stane se tak až zhruba za rok.

Tím ale nabídka motorizací nekončí. Kompromisem mezi elektromobilem a klasickým "spalovákem" se stane plug-in hybridní varianta s dojezdem čistě na elektřinu přes 80 kilometrů.

Pro ještě vzdálenější budoucnost chystaná zcela nejvýkonnější verze bude opět naprosto "bezemisní". Dostane označení i7  M70 xDrive a nabídne k využití potenciál 660 koní.

Couvání zvládá samo
Zásadní inovace se odehrály v interiéru. Například na palubní desce se zásadním způsobem zmenšil počet klasických ovladačů a tlačítek. Místo přístrojových ukazatelů je za volantem samozřejmě digitální panel s úhlopříčkou 12,3 palce. Hlavní kontrolní panel uprostřed palubní desky pak má úhlopříčku 14.9 palce. Zcela nový je také volant a volič převodovky.

Většina cestujících si už bude chtít v novém BMW 7 sedat dozadu. To díky zabudování obří obrazovky, která se vyklápí před hlavy lidí ze stropu. Má úhlopříčku 31,3 palce a rozlíšení 8K. Ovládat ji lze pomocí 5,5palcovým dotykovým displejům v zadních dveřích. Příkladnou úroveň ozvučení zajišťuje aparatura Bowers & Wilkins Diamond, jejíž součástí jsou také 4 reproduktory zamontované do hlavových opěrek.

Součástí standardní výbavy jsou nová širší komfortní sedadla, čtyřzónová klimatizace, či pevná prosklenná panoramatická střecha.

Mimořádný jízdní komfort zajistí příplatkové aktivní stabilizátory. Ty zvládnou omezovat pohyby karosérie na různých typech nerovností.

Rovněž do oblasti nadstandardní výbavy patří parkovací asistent Professional. Díky němu pak couvací asisent zvládne sám řídit až 200 metrů. Manévrovací asistent pak na předem uložených trasách zvládá přidávat plyn, brzdit, řídít a dokonce řadit.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů