Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW M3 Touring má už jen málo tajemství. Vlastně pouze design kol

Naše téma
Radek Pecák | 21.03.2022
další 3 fotky
Patentové obrázky BMW M3 Touring | foto: cochespias.net
Premiéra supervýkonného kombíku, který připravuje divize M automobilky BMW je naplánována na konec letošního roku. Už nyní je ale prakticky jasné, jak bude vůz vypadat.
Patentové kresby, které chrání vnější design připravovaného BMW M3 Touring, prozrazují prakticky vše podstatné. Navzdory tomu, že na nich není logo bavorského výrobce automobilů.

Prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.

Překvapením tak vlastně bude už jen design disků kol. Příď se nebude lišit od sedanu a kupé M3 a M4, na zádi se objeví tradiční čtyři mohutné koncovky výfuků uspořádané vodorovně po dvojicích na každé straně karosérie.

V současnosti je prakticky jisté, že tato novinka bude k dispozici výhradně s automatickou převodovkou a pohonem všech kol. Pohon zajistí třílitrový šestiválec s přeplňováním dvojicí turbodmychadel.

Řidiči by měl k využití nabidnout 503 koňských a nejvyšší točivý moment 600 Nm. Sedan s tímto motorem zvládá zrychlení z nuly na stokilometrovou rychlost během 3,4 sekundy, kombi bude ale spíše o něco málo pomalejší.

Je ale otázkou, zda časem nebudou k mání varianty s ještě posíleným agregátem. Značka totiž chystá na letošní květen nové M4 CSL a není vyloučeno, že BMW M nabídne také ještě exkluzivnější kombi M3.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů