Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová značka Ineos Grenadier otevře svůj autosalon v Plzni

Naše téma
Radek Pecák | 02.05.2022
další 3 fotky
Ineos Grenadier | foto: Autosalon Dajbych
Plzeň se stane jednou ze 160 lokalit na celém světě, ve kterých se bude prodávat nový terénní vůz Ineos Grenadier.
Jméno společnosti Ineos je veličinou hlavně v chemickém průmyslu. Jenže hlava této společnosti - Jim Ratcliffe je zjevně fandou do automobilů. Také proto koupil třetinový podíl ve stáji Mercedes F1. Nyní spouští prodej prvního vlastního automobilu.

Je jím model Ineos Grenadier, který ovšem nepatří na závodní okruhy, ale toho nejnáročnějšího terénu. Uzpůsoben je k tomu dokonale. Nejnižší část podvozku leží ve výši 258 milimetrů nad terénem, k průchodnosti napomáhají tři diferenciály i redukční převodovka. Karosérie je samozřejmě upevněna na žebřinovém rámu.

Na délku auto měří 4927 miimetrů, šířka bez zrcátek činí 1930, výška 2033 a rozvor 2922 milimetrů. Nádrž pojme přibližně 90 litrů paliva.

Zákazník si může vybrat, zda chce pod kapotu namontovat zážehový nebo vznětový šestiválec. Oba pocházejí z produkce značky BMW. Přestože vývojáři do vozu nechávají zabudovat díly jen o prověřených značek (například sedačky jsou od Recara, převodovka od ZF), cena není rozhodně přemrštěná. Začíná na úrovni 1 555 500 Kč.

Objednávky se začnou přijímat ve druhé polovině května. Faktické otevření autosalonu v areálu autosalonu Dajbych přijde souběžně s oficiálním startem prodejů během letošního léta. Součástí bude pochopitelně také servis.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů