Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová vlajková loď Citroënu už má české ceny. Dopravní značky sleduje za vás

Naše téma
Radek Pecák | 22.12.2018
dalších 20 fotek
Citroën C5 Aircross. | foto: Citroën
Nejlevnější provedení rodinného SUV francouzské automobilky stojí 530 000 Kč.
Skutečně sebevědomě působí design přídě největšího vozu značky Citroën. SUV C5 Aircross začíná české zastoupení Citroënu nabízet ve třech úrovních výbavy a se dvěma zážehovými a dvěma dieselovými motory. Pohon všech kol se, jak je v koncernu PSA zvykem, nabízet nebude.

Kromě základního motoru, kterým je benzinový turbomotor 1,2 sa výkonem 130 koní, můžou být všechny ostatní pohonné jednotky spojené mimo šestistupňové manuální převodovky rovněž s osmistupňovým automatem. Případně je automat jedinou možnou volbou.

Jak nejvýkonnější zážehový, tak i vznětový motor disponují maximálním výkonem 180 koňských sil. Dražší je pochopitelně ten spalující naftu, přičemž cenový rozdíl ve vozech se stejnou výbavou činí 70 tisíc korun. Za automatickou převodovku u motoru 1,6 BlueHdi se pak připlácí 60 000 Kč.

Lidé si budou moci auto koupit ve třech výbavových stupních, které jsou označené Live, Feel a Shine.

Už základní verze obsahuje vše důležité. Konkrétně například šest airbagů, zadní parkovací asistent, tempomat, systém pro čtení dopravních značek, varování při neúmyslném opuštění jízního pruhu, nouzové brzdění, tlumiče pérování s progresivními hydraulickými dorazy, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektrické ovládání všech okének, kožený volant, manuální klimatizaci, rádio se šesti reproduktory a osmipalcovým dotykovým displejem, tři samostatná a posuvná sedadla ve druhé řadě, hliníková kola s rozměrem 17 palců či elektrickou parkovací brzdu.

Do příplatkové výbavy patří třeba i masážní sedačky s pěti programy.

Citroën C5 splňuje prakticky všechny požadavky na rodinný vůz. Například karosíérie dlouhá 450 centimetrů obsahuje i zavazadlový prostor, který má v závislosti na poloze zadních sedaček objem 580-720 litrů. Auto je schopné projet také lehčím terénem. To především díky světlé výšce 230 milimetrů.

Zákazníci si budou moci vybírat ze sedmi odstínů karosérie a pěti stylů interiéru. Navíc lze objednat i dvoubarevnou karosérii s černou střechou a tři balíčky paketu Styl. Ty se projevují ve formě barevných prvků na spodní části předního nárazníku, na Airbumpech a pod střešním nosičem. Můžou být stříbrné, bílé nebo červené.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů