Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Dacia Sandero dorazí v roce 2019. Na rozdíl od Dusteru to bude nové auto

Naše téma
Daniel Fuglevič | 17.10.2017
další 4 fotky
Dacia Sandero. | foto: Dacia
Rumunský hatchback prošel minulý rok lehčí modernizací, takže není překvapivé, že Dacia už chystá novou generaci. Novinka by měla přijet do dvou let a na rozdíl od nového Dusteru, který používá prakticky stejnou techniku jako současné provedení, bude nové Sandero prý novým autem.
Současné Sandero využívá platformu B0, která je odvozená z techniky staré generace Renaultu Clio. Podle informací německého magazínu Auto Bild by však chystaný nástupce mohl dostat zcela novou platformu CMF-B, pocházející od aliance Renault-Nissan.

Tento základ se pochopitelně dále předpokládá i u nástupce modelu Logan. U Sandera by přitom mohl zajistit trochu větší rozměry než doposud.

Pod kapotou se očekává současný litrový tříválec o výkonu 75 koní (55 kW), dále lehce vyladěný 0,9litrový přeplňovaný tříválec o síle 95 koní (70 kW), ale také naftový čtyřválec o objemu 1,5 litru a výkonu 95 koní (70 kW).

Po vzoru současné generace má Dacia pokračovat i v prodeji verze Stepway se zvýšeným podvozkem, ochrannými plasty a další „terénní“ výbavou. O pohonu všech kol se ovšem neuvažuje, jelikož by tímto Sandero určitě konkurovalo SUV Duster.  

Auto Bild rovněž vypustil video ukazující neoficiální ilustrace možné podoby nového Sandera. Novinka se podle německého magazínu inspiruje prvky nového Dusteru s mnohem užší mřížkou chladiče i světlomety, ale přitom nabídne první pohled celkově širší postoj.

Premiéra nového Sandera se očekává někdy v polovině roku 2019. Cena se odhaduje na přibližně 180 tisíc korun, současnou generaci lze u nás sehnat od 174 900 korun.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů