Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hyundai Kona vjíždí na český trh. Podívejte se, kolik stojí

Naše téma
Dominik Valášek | 17.10.2017
dalších 15 fotek
Hyundai Kona. | foto: Hyundai
Model Kona jihokorejské automobilky Hyundai je dalším z mnoha přírůstků do segmentu malých SUV modelů. Odvážně designovaný crossover už má svoje ceny, a přestože není zrovna levný, lze si jej dopřát se solidní výbavou a dokonce i s výkonným benzínovým motorem, automatem a pohonem všech kol.
Jen pro připomenutí. Kona spadá do stejné kategorie, jako třeba Nissan Juke, Opel Crossland X, Honda HR-V, Toyota C-HR, Volkswagen T-Roc nebo Seat Arona. Sem zapadá i svými rozměry. Na délku má Kona 4165 mm, na šířku 1800 mm, na výšku 1550 mm a rozvoru činí 2600 mm.

Praktičnost by měl zaručit zavazadelník a dělená zadní sedadla, která se dají sklápět do roviny. Základní objem činí 361 litrů a při sklopených sedačkách lze do Kony naložit až 1143 litrů.

Velkým tématem prakticky všech nových aut jsou samozřejmě různé asistenční systémy. Již v naprostém základu má proto Kona třeba asistent pro vedení v pruzích nebo systém sledování únavy řidiče.

O kus dál jde paket Guardian, v němž je k nalezení autonomní nouzové brždění s detekcí chodců a sledování mrtvého úhlu spojené s upozorněním na projíždějící vozidla při couvání. Paket Guardian stojí 20 tisíc korun.

Motorizace, ceny a výbavy
Ceník modelu Kona začíná vcelku sebevědomou částkou 399 990 korun. Za ní dostaneme nejnižší výbavu Kona a také slabší ze dvou motorů, tedy přeplňovaný tříválec 1.0 T-GDI o výkonu 120 koní (88 kW). Tento motor je párován výhradně se šestistupňovým manuálem a pohonem předních kol.

Ani nejnižší výbava se však rozhodně nemá za co stydět. V ceně jsou třeba LED denní světlomety a LED blikače, základní metalíza, tempomat, palubní počítač, manuální klimatizace a audiosystém s pětipalcovým displejem a Bluetooth handsfree.

Pokud chceme výkonnější motor 1.6 T-GDI o výkonu 177 koní (130 kW), který je párován výhradně s pohonem všech kol a sedmistupňovým dvouspojkovým automatem, musíme sáhnout po nejdražší položce ceníku, a sice po modelu Premium. Ten sice vychází na 729 990 korun, ale výbava je vyloženě luxusní.

V rámci výbavy Premium jsou k dispozici 18“ hliníková kola, Full LED světlomety, kožená sedadla s elektrickým nastavením, bezklíčový přístup, velká navigace s osmipalcovým displejem a hromada dalších prvků.

Zajímavá je nicméně i zahajovací nabídka Best of Kona, která kombinuje slabší motor mimojiné s polokoženým čalouněním, litými koly, vyhřívanými předními sedadly, mlhovkami a automatickou klimatizací. Takto nakonfigurovaný vůz vyjde na 459 990 korun.

A bez zajímavosti také není fakt, že Hyundai k modelu Kona nenabízí naftový motor.

Kompletní ceník si můžete prohlédnout zde.

Alční ceník Best of Kona naleznete tady.

Hyundai Kona - ceník.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů