Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Noční driftování a šílená jízda po dálnici. Skupina Prague_Brikule míří do Plzně

Naše téma
Pavel Bouda | 05.03.2024
dalších 11 fotek
Následky nočního driftování na Valdštejnově náměstí v Jičíně. | foto: Deník/Kateřina Chládková
Půlnoční driftování po historické dlažbě Valdštejnova náměstí v Jičíně, šílená jízda třísetkilometrovou rychlostí po dálnici či zablokování Nuselského mostu v Praze. To jsou kousky skupiny Prague_Brikule. Na svém instagramovém účtu zveřejnili organizátoři akcí další cíl své jízdy. Bude jím v sobotu 9. března bude Plzeň. Kromě fanoušků skupiny se na příjezd Prague_Brikule chystá také policie a vedení města. 
Zástupce skupiny, který odmítl Deníku sdělit své jméno, tvrdí, že je lidé prosí, aby přijeli právě do jejich města. „Jezdíme po městech, protože nám chodí stovky zpráv na naši stránku a lidé prosí, a navštívíme města, kde bydlí. Ne každý může na naše akce v Praze a okolí. Tak jim plníme jejich přání a dojíždíme my za nimi," vysvětluje zástupce Prague_Brikule.

Noční driftování na Valdštejnově náměstí v Jičíně:

Ovšem v Jičíně jejich nočním řádění vzbudilo vlnu negativních reakcí a otázek. Obyvatelé se především ptali, kde je policie? Organizátor nočních tuningových jízd ale nepřipouští možnost, že by účastníci akcí ohrožovali ostatní řidiče, když například jedou po dálnici více než třísetkilometrovou rychlostí. Prý jsou výborní šoféři a mají auta na takovou jízdu upravená.

„Já si myslím, že každý je samozřejmě dospělý, kdo na ty akce jezdí. Všichni jsou svéprávní a musí počítat s následky. Tedy že mohou být pokutovaní nebo třeba i soudně popotahovaní. Nikdo do toho není nucený. Každý to dělá na vlastní triko," říká zástupce organizátora.

Pokud má být v sobotu na řadě Plzeň, bude na tuningovou párty rychlých aut město připraveno? „Samozřejmě informaci o chytané akci máme a chystáme v nejbližších dnech schůzku se zástupci Policie ČR a Městské policie, kde budeme koordinovat společný postup. Více podrobností v tuto chvíli pochopitelně prozrazovat nemohu," odpověděl radní pro bezpečnost a prevenci kriminality Jiří Winkelhöfer.

Jak potvrdila mluvčí Městské policie Plzeň, Jana Pužmanová, bezpečnostní opaření připravují ve spolupráci s republikovou policií také plzeňští strážníci.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů