Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan ukázal šest aut inspirovaných Hvězdnými válkami

Naše téma
Dominik Valášek | 02.12.2017
dalších 20 fotek
Koncepty Nissan vytvořené podle Star Wars. | foto: Nissan
Není to poprvé, co japonský Nissan spojuje svoje auta se světem Hvězdných válek. Na autosalonu v Los Angeles to však rozjíždí ve velkém a ukazuje rovnou šest konceptů, inspirovaných nadcházejícím filmem Star Wars: The Last Jedi (Star Wars: Poslední z Jediů). Každé z aut bylo upraveno tak, aby připomínalo stíhačku nebo postavu z filmu.
V první řadě je tu sedan Altima (určený pro Ameriku), který je udělaný podle stíhačky Tie Fighter Prvního řádu. To znamená čelní sklo poskládané z několika panelů, speciální kola a reproduktory, ze kterých zní zvuk letícího Tie Fighteru a střelba z blasterů. Celé auto je samozřejmě polepeno fólií, stejně jako všechny ostatní koncepty.

Dále nechybí celkem trojice rovněž amerických sedanů Maxima. Jedna je designována podle přilby Kylo Rena, další podle přilby kapitána (či kapitánky, chcete-li) Phasmy a poslední podle stíhačky Tie Silencer. Poslední zmíněné tedy nechybí ohromná špičatá křídla, čnící z boků auta.

Posledními dvěma vozy jsou SUV Rogue (u nás prodávané jako X-Trail) a Rogue Sport (u nás Qashqai). Rogue se dočkal provedení podle stíhačky X-Wing Poa Damerona, takže má dva páry velkých křídel a také droida BB-8, vykukujícího ze střechy.

Rogue Sport je v modrobílém designu stíhačky A-Wing, opatřený křidélky na střeše a dvojicí motorů na zádi.

Asi není třeba dodávat, že všechny koncepty slouží hlavně k marketingovým účelům a že se s jejich výrobou nepočítá.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů