Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Prozkoumali jsme nový Nissan Leaf. Jaký je? A jak se liší od předchůdce?

Naše téma
Dominik Valášek | 28.11.2017
dalších 7 fotek
Nissan Leaf. | foto: Nissan
Nissan právě startuje výrobu zcela nové generace elektromobilu Nissanu Leaf, která nahrazuje starší model, vyráběný od roku 2011. Novinka je oproti staršímu provedení nejen hezčí a vzhledově dospělejší, ale zároveň nabízí vyšší výkon, vyšší dojezd a lepší prostornost.
V první řadě je nutno poznamenat, že Leaf na rozdíl od minulé generace a na rozdíl od mnoha jiných elektromobilů nebije svou elektrickou náturou do očí. Po detailním prozkoumání exteriéru a interiéru lze říci, že se jedná o hatchback poměrně klasického střihu, u kterého byste přítomnost elektrického pohonného ústrojí hádali snad jen podle nápisů "Zero emission".

A přesně to je ten trend, který asi zájemci ocení. Ne každý totiž touží po tom, aby jeho elektromobil vyčníval z davu. Někdo chce zkrátka auto jako každé jiné, jen jezdící místo konvenčního paliva na elektřinu.

Jelikož na svezení s Leafem druhé generace je zatím ještě brzy, přinášíme alespoň dojmy z prvního „osahání“ ve formě srovnání s předešlou generací. Porovnání v podobě komentované galerie starého a nového modelu si otevřete kliknutím na některou z fotografií.

Jak už bylo řečeno, uvnitř Leaf působí jako běžný hatchback nižší střední třídy. Interiér sice neboří rekordy v oblasti nabídky prostoru, ale čtyři dospělé cestující v pohodě pobere. Zvláštností je vyšší pozice za volantem, kterou způsobují baterie uložené v podlaze.

Co se cen týče, nový Leaf si lze v tuto chvíli předobjednat pouze ve speciální zaváděcí edici Leaf 2.Zero, obsahující prakticky veškerou dostupnou výbavu. Její cena je stanovena na 990 000 korun, nicméně ceny běžných výbav budou o něco nižší. Ceníková cena první generace, která je zatím v prodeji, začíná na částce 730 000 korun a lze očekávat, že oproti ní bude Leaf jen trochu dražší. 

Mezi novými technologiemi se objeví mimo jiné třeba i hodně zajímavý systém e-Pedal, jehož funkci jsme se věnovali v samostatném článku zde:

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů