Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nissan končí s dieselovým pohonem pro svoji malou dodávku

Naše téma
Radek Pecák | 12.02.2019
Nissan e-NV 200 | foto: Nissan
Jen do léta bude Nissan ve své továrně ve Španělsku vyrábět malé užitkové vozidlo NV 200 s dieselovým pohonem. Pak už se bude nabízet pouze elektrická verze.
Současně s tradiční letní odstávkou skončí v továrně Nissan Ibérica v Barceloně produkce malé dodávky NV 200 s dieselovým motorem. Jakmile se zaměstnanci vrátí o práce, budou montovat tento vůz s "čistě" elektrickým pohonem. Zda zůstane zachována alespoň montáž zážehového agregátu zpráva nezmiňuje.

O rozhodnutí vedení Nissanu informovalo v tiskové zprávě španělské zastoupení automobilky. Důvodem je jednak nutnost přizpůsobit se trendu snižování emisí a jednak stoupající zájem právě o elektrickou variantu.

Vloni se jí vyrobilo již šest tisíc kusů, což je padesát procent vyšší číslo než v roce 2017. Kvůli tomu musela být navýšena i kapacita závodu na výrobu baterií.

Nissan e-NV 200 se nabízí jak s plechovou uzavřenou skříní, tak i jako velkoprostorový vůz. Díky tomu, že může přepravovat až sedm lidí je vyhledávaný zejména taxislužbami.

Nissan e-NV 200 se momentálně v České republice nabízí za ceny od 1 012 770 Kč. Dojezd podle nového homologačního cyklu WLTP s baterií s kapacitou 40 kWh činí v kombinovaném režimu 200, ale v městském režimu už 300 kilometrů.

Verze s dieselovým motorem 1,5 dCi s e v současnosti v tuzemsku u dealerů Nissanu prodává za 435 600 včetně DPH.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů