Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nespokojený Američan končí. Nástupce Stiga se už v The Grand Tour neobjeví

Naše téma
Dominik Valášek | 09.11.2017
"Američan" Mike Skinner. | foto: The Grand Tour
Jeden ze zásadních problémů, který museli vyřešit tvůrci The Grand Tour při návrhu nového pořadu, se týkal zajíždění rychlých měřených kol. Maskovaný jezdec The Stig pochopitelně nepřicházel v úvahu, neboť práva na něj vlastní BBC spolu s právy na celý Top Gear. Řešením, které se však neuchytilo, byl „The American“.
Roli Američana sehrál šedesátiletý vysloužilý závodník Mike Skinner – bývalý jezdec NASCAR a závodů tahačů. Ten byl vhozen do role věčně nespokojeného pilota, který nenávidí Brity, neuznává žádné neamerické auto, všechno jiné pro něj zavání komunismem a celkově nad (skoro) vším jen hořekuje.

Nápad to byl sice pěkný, jenže jak sám Skinner na svém osobním Twitteru přiznal, zdaleka nedomyšlený. The American se stal dost možná nejdiskutabilnějším prvkem celého pořadu, příliš fanoušků si nenašel a naopak byla velká spousta lidí, kterou bezmezně štval. Není proto žádným překvapením, že v nové sezóně, jejíž vysílání začíná 8. prosince, už rozzlobeného Američana nenajdeme.

Místo toho musí producenti pořadu vymyslet nového jezdce, zajíždějícího s auty rychlá poměřovací kola. A ideálně takového, který nebude příliš připomínat Stiga z Top Gearu. To by totiž smrdělo rychlou žalobou ze strany BBC.

Nepřítomnost Američana navíc nebude jedinou změnou, která se pro The Grand Tour v druhé sezóně chystá. Hammond, May a Clarkson už nebudou kvůli natáčení studiových částí jezdit po celém světě v mobilním obřím stanu, ale místo toho zůstanou na jednom místě v Británii, jen kousek od Jeremyho domova. Jinak by se ale měla nová série The Grand Tour, jak ostatně ukazuje pár dní starý trailer, nést v hodně podobném duchu, jako ta stará.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů