Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejen Kvasiny, Škoda Karoq už se vyrábí i v Mladé Boleslavi. Kvůli poptávce

Naše téma
Jan Zajíc | 12.01.2018
dalších 65 fotek
Škoda Karoq už se vyrábí také v Mladé Boleslavi. | foto: Škoda Auto
Česká automobilka Škoda Auto na začátku nového roku zahájila sériovou výrobu modelu Karoq v Mladé Boleslavi. Po Kvasinách je to druhý český závod, v němž automobilka nové SUV vyrábí. A současně je jedinou škodovkou, která vzniká ve dvou českých závodech značky.
V Mladé Boleslavi tak automobilka nyní vyrábí čtyři modelové řady, z linek tu totiž sjíždí i Fabia, Rapid a Octavia. Denně se zde vyrobí až 320 kusů modelu Karoq. „Silná poptávka po našich SUV modelech potvrzuje, že jsme vozy Škoda Karoq a Škoda Kodiaq uvedli na trh ve správný čas,“ říká Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast výroby a logistiky. „Jsme hrdí na to, že se závod v Mladé Boleslavi nyní, vedle závodu v Kvasinách, stává dalším výrobním místem pro model Karoq v České republice,“ dodává Oeljeklaus.

První Karoq sjel v Mladé Boleslavi z linky před několika dny. Závod v Kvasinách zahájil výrobu nového kompaktního SUV koncem července loňského roku.

V roce 2017 z výrobních hal v Mladé Boleslavi vyjelo přibližně 547 000 vozů značky Škoda. Společnost do výroby modelu Karoq v hlavním výrobním závodě investovala zhruba 16,6 milionu eur (asi 423,4 milionu Kč).

V rámci Strategie 2025 bude Škoda v následujících letech svou modelovou paletu důsledně rozšiřovat. Zaměří se přitom především na rozšiřování nabídky vozů kategorie SUV. Po modelech Kodiaq a Karoq by měl být na řadě malý crossover, který bude technicky spřízněný se Seatem Arona (test najdete zde).

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů