Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nástupce Škody Rapid vyfocen na Nürburgringu!

Naše téma
Jiří Švamberk | 12.09.2018
dalších 5 fotek
foto: archiv
Fotky ukazují, že jako první by měla přijít varianta kombi.
Náhrada za Rapid a Rapid Spaceback se oficiálně představí až příští rok, ale už nyní se na internetu objevují fotografie zamaskovaných prototypů. Tyto konkrétní fotky byly pořízeny na Severní smyčce okruhu Nürburgring.

Náhrada za levný Rapid a jeho praktičtější provedení Spaceback se posune do teritoria Golfu a Focusu. Při této transformaci přijde o jméno Rapid a zároveň se jasně vymezí vůči Fabii a Octavii.

Jak ukazují špionážní fotky, Škoda s největší pravděpodobností jako první představí praktičtější variantu, která víc než Spaceback připomíná kombi. Menší hatchback by se měl představit o něco později.

Soudě podle zamaskování, nový model se ponese v duchu faceliftované Fabie s typickou přední maskou mladoboleslavské značky.

Nástupce Rapidu vyjede na hojně používané platformě MQB, nejspíše na variantě A0 v jejím nejdelším provedení. Koncern ji využívá pro menší vozy segmentu B, ovšem nová Škoda míří do segmentu C. Tato koncernová politika má zřejmě za úkol jasně zařadit novinku pod úroveň Golfu.

O motorizacích se toho příliš neví, ale použití této platformy otevírá možnost vůbec poprvé použít 48V mildhybridní techniku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů