Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nástupce Škody Rapid dostal jméno Scala. Pro automobilku prý bude velkým krokem

Naše téma
Radek Pecák | 15.10.2018
dalších 16 fotek
Škoda Vision RS je hatchback, který příští rok v umírněné podobě nahradí současný Rapid | foto: Škoda-Auto
Mladoboleslavská automobilka si pro nový vůz vybrala latinský výraz označující schody nebo žebřík.
Již tento týden bude mít redaktor Automix.cz možnost se svézt se zatím maskovaným modelem Škoda Scala. Tento nový hatchback se stane nástupcem vozu Rapid. Zatímco ten měl dva karosářské varianty - kromě Spacebacku také liftback. Ten ovšem skončí v propadlišti dějin.

Auto dostane zbrusu nové jméno. Na to, že by to mohlo být nakonec vybrané jméno Scala, portály Automix a Deník.cz upozorňovaly již letos v polovině července. Slovo Scala, které v latině označuje schody nebo žebřík, si totiž značka nechala zaregistrovat relativně nedávno. Viz zde:

Jméno to však není úplně originální. Například v Indii jezdí tisícovky sedanů Renault Scala.

Škoda doufá, že přes současný boom crossoverů a SUV dokáže zaujmout široké zákaznické masy i s klasickým karosářským konceptem. "S novým modelem Škoda Scala otevřeme další kapitolu ve třídě kompaktních vozů značky Škoda. Jedná se o zcela nově vyvinutý vůz, které v této třídě stanové nové standardy v oblasti technlogií, bezpečnosti a designu," slibuje šéf automobilky Bernhard Maier.

Škoda Scala


Automobil jako první v modelové řadě značky Škoda využije platformu MQB A0 a měl by kromě zážehových motorů dostat pod kapotu i pohon na stlačený zemní plyn .

Bude také jako první vozit uprostřed své zádi místo dosud používaného kulatého loga nápis ŠKODA. Odhalení proběhne na začátku prosince, výroba pak začne na jaře příštího roku.

Škoda Scala


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů